Najveća jahta na svetu dolazi iz Azije

Najveća jahta na svetu stiže iz Azije i zove se „Illusion Plus”, a predstavljena je nedavno u Šandong provinciji.

Jahtu je dizajniralo i proizvelo kinesko brodogradilište Pride Mega Yachts, a dugačka je 88.5 m, široka 15.4 m, što znači da je dužine kao dva olimpijska bazena.

Trebalo bi uzeti u obzir podatak da na svetu postoji manje od 100 jahti koje su duže od 80m.

Ova mega jahta je kreirana u saradnji sa vodećim svetskim dizajnerima i konsultantima, uključujući i Rainsford Mann Design kada je u pitanju eksterijer plovila, kao i Sinot Yacht Design kada je u pitanju enterijer ove super lepotice.

Luksuzna jahta ima 7 kabina od kojih je jedna master, 2 VIP, 2 dvokrevetne i 2 duple kabine. Može komotno da ugosti 12 putnika, kao i posadu od čak 25 ljudi.

llusion Plus ima čelični trup i aluminijumsku nadgradnju, sa palubom izrađenom od tikovine. Luksuzni brod je takođe opremljen sa "stabilizatorima nulte brzine" koji rade na sidro, dodajući udobnost na palubi kada je prod ukotvljen, naročito u nemirnim vodama.

Luksuzni brod poseduje touch-n-go heliodrom, teretanu, đakuzi na palubi, lift, bazen, bioskop i roštilj za uživanje sa prijateljima.

Približno 2 miliona sati je utrošeno za izgradnju jahte Illusion Plus. Megajahtu pokreću 2 dizel motora Rolls-Royce Marine, koji proizvode ukupno 3000 KS.

To luksuznom brodu daje najveću brzinu od 16 čvorova i brzinu opšteg kursa plovidbe od 14 čvorova. Brod je nedavno isporučen vlasniku i sada je na putu za Monako.

N.V.T.

Izvor Luxury Launches