Najluksuznije Lurssen jahte sada će se graditi u Hrvatskoj

Lurssen je ime povezano sa masivnim, luksuznim superjahtama.

Ovoga puta veličina se ne ogleda u luksuznoj jahti, već u uslovima ulaganja. Otvaranjem Inženjerskog centra Rijeka, nemačka Lurssen Grupa ostvarila je najveću investiciju ikada u sektoru nautičkog turizma u Hrvatskoj. Ovaj potpuno novi centar biće središte kultnih ideja i svedočiće evoluciji dizajna nekih od najmodernijih i najskupljih plovila na svetu po kojima je Lurssen poznat.

Grupacija Lurssen u Hrvatskoj je jedno od najistaknutijih imena kada je reč o investicijama. „Ovo je grad u kome smo našli visoko motivisane i kvalitetne zaposlene. Tu vidimo veliki potencijal u smislu inženjeringa, ali i razvoja turizma“, rekao je Peter Lursen, suvlasnik Lurssen grupe.

Teuta Duletić, izvršna direktorka potpuno novog Lurssen Design Centra izjavila je: „Naši ljudi ne idu u inostranstvo, oni ostaju ovde i obavljaju poslove visoke dodatne vrednosti kao deo međunarodnih timova, a mi verujemo da je ovo velika stvar za naš region.”

Još jedna kapitalna investicija koja zaslužuje pomen je izgradnja nautičke luke vredne više od 51 milion dolara.

Gradonačelnik Marko Filipović je rekao: „U narednih pet godina izgled grada Rijeke će se promeniti, posebno kada se gleda s mora. Gledajmo na ovu investiciju kao na ulaganje u visokoobrazovane ljude, tako da je to svakako nešto dobro što se dešava u Rijeci."