Mirarri jahta futurističkog dizajna stiže iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

U oblasti luksuznih jahti, inovacije često postavljaju pravac za budućnost sveta nautike.

To je svet u kome se tradicija susreće sa najsavremenijom tehnologijom, gde se raskoš prepliće sa vizionarskim dizajnom. A sada je na ovu prestižnu pozornicu izašao novi igrač, koji obećava da će redefinisati samu suštinu luksuza na moru. Enata, cenjeno brodogradilište poznato po svojoj revolucionarnoj jahti Foiler, sklopilo je ugovor sa Mirarri, novim brendom luksuznih jahti koji potiče iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovo partnerstvo signalizuje seizmički pomak u industriji, jer se Enata obavezuje da će izgraditi brodove za svog cenjenog novog partnera. Na čelu ove hrabre saradnje je Rašed Al Šali, potomak slavne porodice Al Šali, poznat po svom pionirskom doprinosu pomorskoj industriji kroz Gulf Craft. Sa Mirarri jahtom, Rašed planira da revolucioniše luksuzni svet nautike.

Mirarri oličava spoj tradicije i inovacija. Model, koji je osmislio Rašed Al Šali u tandemu sa dizajnerom Timurom Bozcom, proteže se na impresivnih 17 metara, odišući elegancijom i sofisticiranošću u svakom detalju.

Centralni deo Mirarri etosa je nemilosrdna težnja za izuzetnošću u izradi i dizajnu. Konstrukcija jahte prvenstveno sastavljena od karbonskih vlakana i titanijuma, spaja snagu sa gracioznošću, obećavajući neuporedive performanse na otvorenom moru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Timur Bozca (@timurbozca)

Izvršni direktor brodogradilište Enata Grupe, izražava svoj ponos što služi kao proizvodni partner Mirarri, naglašavajući značaj jahte kao prekretnice u pomorskom napretku. Mirarri je svedočanstvo inovativnosti u saradnji. Partnerstvo Enata Grupe naglašava njenu posvećenost pomeranju granica mogućnosti, koristeći standarde preciznosti i kvaliteta svog odeljenja za vazduhoplovstvo kako bi pružila neuporediv luksuz na moru.

Timur Bozca, kreativna snaga iza Mirarri prepoznatljivog dizajna, strastveno govori o projektu. „Rašedova vizija je odjeknula sa mojom strašću za jedinstvenim materijalima i konceptima dizajna“, otkriva Bozca. „Zajedno smo napravili jahtu koja ne samo da pomera granice dizajna, već i obećava senzorno iskustvo za razliku od bilo kojeg drugog.”

U srcu jahte Mirarri leži njena nadgradnja pune širine, ukrašena dinamičnom staklenom kupolom inspirisanom složenom strukturom kostiju ptica. Ovo arhitektonsko čudo ne samo da poboljšava strukturalni integritet, već i preplavljuje unutrašnjost prirodnom svetlošću, stvarajući atmosferu prostranosti i veličine.

Ukrcajte se i otkrićete svet luksuza koji je neprimetno integrisan u svaki aspekt jahte. Od roštilja i bara po meri na krmenoj palubi do dve kabine pune širine ukrašene živim bojama i elementima savremenog dizajna, svaki detalj odiše sofisticiranošću i izvrsnošću.

Kako izgradnja prve Mirarri jahte ulazi u završnu fazu, Rašed Al Šali sa iščekivanjem razmišlja o dosadašnjem putovanju. „Putovanje je već počelo“, izjavljuje on. „Uskoro će svet biti svedok kulminacije naše kolektivne vizije – jahte koje ne samo da redefiniše luksuzno jedrenje već postavlja novi standard za izvrsnost na moru."

Luxury Experience