Maserati predstavlja luksuzni električni gliser Tridente

Na događaju Folgore Day u Majamiju, Maserati je otkrio prvi potpuno električni kabriolet na svetu, a mi smo bili impresionirani još jednim njihovim predstavljanjem.

Reč je o potpuno električnom luksuznom motornom čamcu Tridente koji predstavlja prisustvo italijanskog proizvođača automobila i na pučini. Zamislite samo scenario u kojem stižete na obalu u svom GranCabrio Folgore, a motorni čamac Tridente je tu da vam omogući uživanje na otvorenom moru. Potpuno električni motorni čamac je razvijen u saradnji sa VitaPower, iskusnom kompanijom za EV brodove. EV čamac ima tragove Vita Lion u svom DNK, ali uticaj Maserati brenda se vidi u modernom dizajnu i nadogradnji.

Gliser sa trupom od karbonskih vlakana dugačak je 10.5 metara i omogućava milionerima da istražuju vode u luksuzu i udobnosti. Čamac obložen prelepom završnom obradom od ružičastog zlata ima sedišta za osam putnika, platformu za plivanje i ležaljku za sunčanje. Unutrašnjost je urađena u krem nijansi kako bi bila u kontrastu sa luksuznim eksterijerima, a Maserati zanat se može videti u modernom dizajnu. Trup je napravljen od karbonskih vlakana kako bi se težina svela na minimum, a to pomaže dvostrukim elektromotorima koje napajaju četiri baterije da isporuče maksimalno 600 KS.

Prema Maserati brendu, motorni čamac može dostići maksimalnu brzinu od 40 čvorova sa brzinom krstarenja od 25 čvorova za domet od 43 milje sa jednim punjenjem. Baterije se mogu dopuniti za sat vremena pomoću DC veze za brzo punjenje. Vita Power, pionir u pomorskoj tehnologiji, posvećen je minimiziranju uticaja pomorskih putovanja na životnu sredinu razvojem električnih pogonskih agregata visokih performansi i potpuno električnih jahti. Njihov integrisani ekosistem je upotpunjen morskom infrastrukturom za brzo punjenje, koja obezbeđuje besprekornu i održivu plovidbu.

Sa cenom od 2.660.000 dolara, Tridente je savršen pratilac za vaš superautomobil.  

Luxury Experience