Lamborghini koji vlada pučinom

Automobili Lamborghini su u saradnji sa The Italian Sea Group predstavili novu superjahtu ograničenog izdanja, nazvanu Tecnomar for Lamborghini 63...

Kao što samo ime govori, ovaj brod je omaž godini osnivanja slavnog italijanskog brenda – 1963. Prva stvar koju ćete primetiti na ovoj novoj superjahti jeste njen dizajn, koji je inspirisan Lamborghini Sian FKP 37 modelom, prvim proizvodnim hibridnim automobilom brenda, sa 807 konjskih snaga i maksimalnom brzinom od 350 kilometara na čas. Najinteresantniji momenat dizajna su Y oblikovani farovi napred, koji izgledaju skoro pa identično DRL varijantama koje se mogu videti na Sian FKP 37.

Nos i zadnji deo jahte takođe su sasvim neobični za jedno plovilo i deluju na prvi pogled kao delo Lamborghini brenda. Izvršni direktor italijanske kompanije, Stefano Domenikali, rekao je: „Ako je vam je teško da zamislite kako bi izgledao Lamborghini na vodi, ovo je moja vizija. Oduševljen sam ovom fantastičnom saradnjom. Verujemo da će ova jahta postati ikona futurističkog stila, baš kao i automobil kojim je inspirisana“.

Lamborghini inspirisani dizajnerski elementi nisu ograničeni samo na eksterijer jahte – njena instrument tabla jeste nautička, ali nas definitivno asocira na kokpit sa integrisanim sistemima kontrole i navigacije. Pored toga, sportska sedišta na jahti koriste Lamborghini karbon kožu, dok je kormilarnica dobila sportski Lamborghini upravljač.

Baš poput Lamborghini superautomobila, Tecnomar for Lamborghini 63 jahta konstruisana je od laganog karbona, teška je samo 24 tone. Pokreću je MAN 2.000 KS V12 motori, koji joj daju maksimalnu brzinu od 60 čvorova, zbog čega je odmah ponela titulu najbržeg broda sa Tecnomar potpisom. Za sada, ona je dostupna za naručivanje, a prve dostave će početi sledeće godine.