Kako će izgledati novi kruzer Ričarda Brensona

Kada je Ričard Brendson najavio da će lansirati svoje novo krstarenje, sve oči bile su uprte u milijardera, sa željom da vidimo šta će nam novo ovog puta ponuditi…

“Kada sam bio u dvadesetim godinama, već sam razmišljao o pokretanju linije krstarenja, iako nikad nisam bio na jednom. Ono što sam video oi čuo o njima u to vreme, zvučalo je dosadno i ustaljeno, tako da sam pomislio da ja to mogu da poboljšam”, izjavio je Brenson. Kako bi izdvojio Virgin Voyages od drugih kompanija, ovaj magnat se odlučio da kreira brod koji će, kako on kaže “privlačiti pažnju od trenutka kada uđe u luku, zbog svog jedinstvenog izgleda”.

Prvi brod koji će zaploviti otvorenim vodama biće Scarlet Lady, koji će debitovati u Majamiju 2020.godine, obilazeći Karibe i određene itinerere uključujući Kubu. Kako bi kreirali dinamično iskustvo, kompanija je angažovala veliki broj dizajnera kako bi opremili njihov brod, uključujući Toma Diksona i njegov Design Research Studio, kao i u Roman & Williams. Ovaj brod namenjen samo odraslim osobama, nudi dovoljno mesta za 2.770 osoba, a posedovaće dvadeset restorana, nekoliko spa centara i salona lepote, kao i eklektičnu mešavinu zabavnih prostora i fitness centara.

Za sada Virgin brend je predstavio 78 retro-futurističkih apartmana koje je dizajnirao Tom Dikson. Prigodno nazvani RockStar Suites, ovi apartmani, koji dolaze sa imenima kakva i možete očekivati od Brensona, poput Posh, Massive i Gorgeous, sadrže detalje kao što su pozlaćeni gramofoni, vinili i gitare. Gosti apartmana će moći da uživaju u VIP pogodnostima, poput personalnog koordinatora, privatnog prevoza, tima koji će vam pomoći sa pakovanjem i raspakovavanjem garderobe, a pored toga, oni će imati pristup u Richard’s Rooftop ložu, koja je dostupna samo članovima, a nalazi se na najvišoj palubi.

U ponudi će biti osam konfiguracija apartmana, sa početnom površinom od oko 35 m2. Svi apartmani će imati svoje balkone, dok će neki imati i tuševe na otvorenom, što je jako retka opcija na kruzerima. Za sve one koji žele da se maksimalno zabave tokom ovog putovanja, tu je Massive Suite kao najbolji izbor, jer poseduje 200 m2, može primiti do šest osoba i dolazi sa prostranom terasom na kojoj se nalazi trpezarijsk sto, đakuzi, ležaljke, fotelje i katamaranska mreža.

S obzirom na to da je Brenson eko-friendly putnik, te se drži brojnih principa održivosti, svakako smo to očekivali od njega i u ovoj varijanti. Samim tim, Brenson je zabranio svu jednokratnu plastiku sa svojih brodova.