Jahta za oligarha koji želi da osvoji svet

Damen Yachting brodogradilište predstavilo je svoju SeaXplorer 105 luksuznu jahtu…

U pitanju je najveći SeaXplorer model koji je dostupan, a kreiran je u saradnji sa dizajnerom eksterijera, Azure Yacht Design i operativnim partnerima, EYOS Expeditions. Enirke Tintore, menadžer dizajna SeaXplorer, izjavio je da je jahta u potpunosti razvijena, dok nudi veliki domet kada se radi o personalizaciji i usklađivanju sa klijentskim željama. “Zapravo, to je ključni deo našeg predloga, kroz čitav proces dizajna”, objašnjava Tintore.

Kako možemo videti iz priloženog, SeaXplorer 105 ima zaista luksuzni ekspedicijski volumen sa tonažom od 6.500 i preko 5.775 kvadrata na svojih osam paluba. Takođe, jahta sadrži palubu za ronjenje i centar za sportove na vodi, pored podmornice za avanture ispod površine vode.

Luksuzna superjahta će moći da ugosti ukupno 24 gosta, a na raspolaganje im stavlja i dva dekadentna vlasnička apartmana, uz odvojeni smeštaj za posadu i dodatno osoblje.

Gosti mogu uživati u vidikovcu od 123 kvadrata koji je okarakterisan barom i multimedijskim centrom, uz masivni SeaXplorer spa od trista kvadrata na glavnoj palubi. Druge impresivne pogodnosti uključuju zatvoreni bazen dužine osam metara, teretanu sa modularnom terasom, đakuzi kadom, parnom sobom i saunom. Dame će biti oduševljene činjenicom da ovde ima dovoljno mesta za frizerski i beauty salon.

Sertifikovana twin-heliodromska paluba pogodna je za dva brza i pouzdana helikoptera, dok jahta nudi dovoljno mesta za četiri tendera dužine od osam do dvanaest metara, uz ogromnu kolekciju igračaka za vodu i podmornica.

Tu je takođe i sasvim dovoljno mesta za bioskop na otvorenom, teniski teren pune veličine i pola terena za košarku, tako da ni vlasnicima, a ni njihovim gostima ne može biti dosadno ni u jednom trenutku dok osvajaju čitav svet.