Jahta ruskog oligarha može biti vaša za 136 miliona dolara

Ako ste entuzijasta jahti sa nekoliko miliona viška u džepu, ovu priliku ne smete propustiti.

Grandiozna jahta Aurora prepuna najsavremenije tehnologije i luksuznih enterijera je na prodaju i mogla bi da bude vaša za 136 miliona.

Sa čeličnim trupom i aluminijumskom superstruktorm, Aurora je 2017. isporučena od strane nemačkog brodogradilišta Lurssen. Za enterijere, koji su inspirisani art deko stilom, bio je zadužen britanski studio Vinch Design. Jahta nudi dovoljno mesta za do 16 gostiju u osam veličanstvenih kabina, pri čemu vlasnički apartman ima panoramski pogled na okean, pristup prednjoj palubi privatnog salona i čitavo prostranstvo prednje palube od tikovine.

Megajahta uključuje impresivnu zapreminu od 2.113 GT podeljenu na četiri palube i širinu od 13,2 metra. Ostali sadržaji uključuju intimni salon za posmatranje na gornjoj palubi sa ležaljkom i dnevnim boravkom, potpuno opremljenu teretanu okrenutu prema krmi, đakuzi okružen jastučićima za sunčanje i bife bar.

Jahta takođe ima gornju palubu na krmi, veliki bazen sa sofama u obliku slova L sa obe strane glavne palube, kao i heliodrom. Ogromna posada od 22 člana je dalje dostupna na poziv gostiju danonoćno.

Kažu da je luksuzna Aurora u vlasništvu Andreja Molčanova, koji je jedan od najmlađih ruskih milijardera. Jahta je ranije u martu bila na popravci u brodogradilištu u Barseloni i vlasti su pretile da će je zapleniti.

Međutim, dokazivanje tačnog vlasništva nad ruskim jahtama nije tako jednostavno, a koristeći istu prednost, vozilo je krenulo ka Turskoj. Sada se nalazi na sigurnom u turskoj luci i bezbezdna je od bilo kakvih pretnji zaplenom.

Ultra-luksuznu motornu jahtu Lurssen prodaje Burgess.