Jahta pogodna za kralja luksuza: upoznajte Simphony superjahtu Bernara Arnoa

Bernar Arno, suosnivač, predsednik i izvršni direktor LVMH, najveće svetske kompanije luksuzne robe, poseduje zapanjujuću superjahtu vrednu 150 miliona dolara.

Motornu jahtu Simphony izgradilo je holandsko brodogradilište Feadship i nalazi se na 50. mestu među 100 najboljih svetskih superjahti. Simphony je najveća Feadship, a konstruisana je 2015.godine, dok je sa svojom dužinom od 102 metara i šest spratova je takođe napravila rekord kao prva jahta u brodogradilištu koja je u skladu sa novim propisima (PYC), koji dozvoljavaju više od 12 putnika.

Čudesna jahta šefa LVMH kompanije izgleda izvanredno zahvaljujući eksterijeru koji je kreirao Tim Hejvud i neverovatnoj viziji Fransoa Zuretija i Pitera Marina. Očigledno, Piter Marino je imao slobodu da dizajnira jedan od najbogatijih i najsloženijih enterijera ikada viđenih na superjahti. „Nismo želeli da dizajneru enterijera damo mnoga ograničenja“, kaže menadžer projekta. "Rekli smo, ti uradi dizajn, a mi ćemo to shvatiti."

Ne bi bilo pogrešno nazvati Bernara Arnoa nekrunisanim kraljem luksuza. Sa neto vrednošću od 93,5 milijardi dolara, on se takođe nalazi među najbogatijim ljudima na planeti, a superjahta Feadship vredna 150 miliona dolara nesumnjivo odgovara njegovom statusu. "Simphony je letnjikovac na moru, prvobitno inspirisan rezidencijama na Baliju i Tajlandu“, rekao je Marino o jahti koju je dizajnirao. Marino je uspeo da pokaže svu magiju sarađujući sa moćnim brendovima Arnoa kao što su Christian Dior i Louis Vuitton.

Glavna paluba je prvo što privlači pažnju zbog velikog prostora koji se nastavlja ka produženoj krmenoj palubi i upadljivog infinity bazena. Sveobuhvatna teretana i intimni salon, poznatiji kao bazenski salon, takođe se nalaze na glavnoj palubi.

Simphony može da ugosti 20 gostiju koji su smeštni u osam otmenih kabina i opslužuje ih 38 članova posade. Milijarder LVMH ima svoje kraljevstvo, odnosno primatni apartman koji zauzima celu gornju palubu. Opremljen je njegovim kancelarijama, kupatilima i garderobama koje se nalaze iza spavaće sobe sa panoramskim pogledom na okean. Tajkun može da izabere da provede jutra uživajući u spa bazenu ili da se prepusti nekom od omiljenih sportova.

Luksuzni sadržaji Simphony jahte uključuju bar i đakuzi, veliku terasu koja je idealno mesto za bioskop na otvorenom na palubi mosta, bazen sa staklenim dnom i sjajan klub na plaži. U susedstvu se nalazi wellness centar i automatski iskačući prostor za golf sa biorazgradivim lopticama, naravno.

Dok skoro sve superjahte imaju spektakularne karakteristike i pogodnosti, dok dizajnerski elementi izdvajaju Simphony od ostalih raskošnih jahti. Genijalni hodnik sa staklenim zidovima koji se proteže od bioskopa na donjoj palubi do kluba na plaži daje neviđen vizuelni izgled, približavajući gostima celokupan doživljaj jedrenja. Ova istaknuta funkcija iza scene je dodatno poboljšana plavim LED diodama.

Gosti koji žele da saznaju više o luksuznoj jahti, a ne samo da uživaju u njenoj lepoti, mogu da nauče mnogo toga zahvaljujući ogromnom interaktivnom ekranu osetljivom na dodir kako bi proverili brzinu, broj obrtaja, lokaciju, prikaze, pa čak i pogled sa podvodnih kamera. Četiri MTU-a koji napajaju Simphony omogućavaju brzinu od 22 čvora. Gospodin Arno je želeo da jahta bude što tiša, a inženjeri i dizajneri Feadship brodogradilišta su se pobrinuli da svi prostori za goste budu izolovani od vibracija i zvukova.

Šef LVMH kompanije se upustio u industriju jahti nakon što je 2008. godine kupio 70% kompanije britanskog proizvođača jahti Princess Yachts. Iste godine, LVMH je kupio Royal van Lent, holandskog proizvođača luksuznih jahti, koji je pod brendom Feadship. Nekada u rangu sa izuzetno popularnim Džefom Bezosom i Elonom Maskom, Arno ostaje neuhvatljiv uprkos tome što je najbogatiji čovek u Francuskoj, pa čak i u Evropi. Nekada treći najbogatiji čovek na ovoj planeti, prodao je nedavno svoj privatni mlaznjak kako bi izbegao pratnju dosadnih Twitter botova koji privlače nepotrebnu pažnju javnosti. Da li bi se oslobodio svoje plutajuće vile radi privatnosti? Ne izgleda nam tako.

Luxury Experience