Jahta Limo Blue: živite „La Dolce Vita“ na otvorenom moru

Italijanski dizajner i osnivač brodogradilišta Wooden Boats, Marko Arnaboldi predstavlja Limo Blue, jahtu inspirisanu filmom Federika Felinija iz 1960. godine.

Nazvana Limo Blue, ova jahta dužine 8,3 metra podseća na klasične drvene čamce iz 1950-ih i 60-ih, sa uglađenim linijama koje se protežu od pramca do krme. Prema italijanskom brodogradilištu, jahta je inspirisana „La Dolce Vita“ filmom Federika Felinija. Sa naslovom koji u prevodu znači „Dobar život“, film iz 1960. je bio slavlje italijanskog stila, elegancije i lepote, kao i sama jahta.

Izrađena od karbonskog kompozita, jahta ima trup koji osigurava impresivnu brzinu na moru. Opremljena je ugrađenim dizel motorom od 270 KS, koji obećava maksimalnu brzinu od 35 čvorova i brzinu krstarenja od 30 čvorova. Ona takođe ima procenjeni domet od 100 nautičkih milja kako bi olakšala sve vrste vožnje.

Na jahti ima mesta za 12 gostiju i dva člana posade. Uz bedem se nalazi sofa sa 10 sedišta, ali se detalji mogu prilagoditi prema želji kupca. Ostale udobnosti uključuju visokotehnološki zvučni sistem sa šest zvučnika, elegantno LED osvetljenje, klima uređaj, rezervoar za slatku vodu i USB utičnice za punjenje vaših uređaja.

Wooden Boats kaže da se očekuje da će prva Limo Blue jahta zaploviti u junu 2023.

Luxury Experience