Jahta koja može savladati apsolutno sve vremenske uslove

Koncept dugačak 436 stopa, stvoren je kao ekološki, luksuzni zabavni brod koji se pretvara u spasilačku jahtu, za tren oka...

Dizajneri jahti dobijaju svoje ideje iz bezbrojnih mesta, a Kurt Strand sa sedištem u Kaliforniji nije izuzetak. Inspiraciju za svoj najnoviji, do sada neobjavljeni dizajn, Strand Craft Miami 133, crpeo je iz devastacije Bahama usled uragana Dorijan.

Dok je Miami „vrhunska istraživačka jahta za aktivni životni stil i avanturu “, takođe je „dizajnirana da podnese najekstremnije vremenske uslove i može se transformisati u spasilački brod za hitne operacije u područjima katastrofe“, rekao je Strand.

Pored dva helikoptera u vozilu (sa hangarima ispod palube), dva tendera od 58 stopa i dva terenska teretna vozila Mercedes G63 AMG, brod od kombinacije čelika i aluminijuma dugačak 436 stopa, može smestiti nekoliko desetina ljudi (smeštajne jedinice za 44; sobe za goste za 20) i neverovatnu količinu zaliha. Kormilo koje se uzdiže na 66 stopa iznad vodene linije nudi „nebesku traku“ i zadivljujući pogled tokom lepog vremena, dok služi kao komandna stanica tokom nužde.

Dobročiniteljski etos ove jahte poduprt je karakteristikama "dizajniranim da podstaknu razvoj novih, ekološki prihvatljivijih sistema za jahte ili brodove ", kaže Strand. Hibridni sistem napajanja koristi tri električne azimut kapsule, pokretane generatorima vodoničnih ćelija, proizvodeći maksimalnu brzinu od 20 čvorova. Dizelske rezervne i baterije sa slanom vodom obezbeđuju skladištenje energije i sigurnost.

Strand takođe predviđa solarne panele i niskoenergetska LED svetla. Materijali za enterijer će takođe sadržati vegansku kožu, reciklirano drvo i reciklirani čelik, aluminijum i plastiku.

Miami takođe ima master apartman sa pogledom od 180 stepeni, teretanu, spa centar, kancelariju, biblioteku, vinski podrum i bar, sa televizorom širokog ekrana. Eksterijer obuhvata prostor „otvorenog iskustva“ punog snopa sa jacuzzijem, ležaljkom i mnoštvom igračaka i tendera. Sve je okarakterisano upečatljivim dizajnom koji ima na umu trkački automobil ili divovski jet-ski sa vojnim detačko,a, a ne tradicionalnu jahtu. Strand procenjuje da će cena biti oko 700 miliona dolara.