Jahta inspirisana Nemogućom misijom

Dizajniranje superjahte bila je misija koju je Vom Creations kompanija bazirana u Sloveniji rado prihvatila…

Slavna dizajnerska firma upravo je predstavila novi 190 stopa dugački koncept inspirisan filmovima Mission Impossible, i možemo na prvi pogled reći da je zaista moćan. Superjahta nazvana Mr.Hunt, po Itanu Hantu kog igra Tom Kruz, opremljena je svim sitnicama koje su neophodne u životu jednog internacionalnog špijuna svetske klase. Tim je odlučio da svoj koncept pretoči u realnost, kreirajući istraživačku jahtu, spremnu da osvoji svih sedam mora.

Pored serije filmova, Mr.Hunt jahta inspirisana je SS Vega, prvom jahtom koja je prošla Severni morski put. Kad takva, jahta je dobila skoro vertikalni ledolomački pramac koji se bez problema probija kroz sve situacije, zajedno sa vrhunskim hidrogenskim sistemom propulzije koji će vam pružiti uživanje u čistom i efikasnom krstarenju. Jahta je takođe opremljena solarnim panemila na krovu, uz pomoć kojih može napajati svu elektroniku.

“Tim je uglavnom bio inspirisan scenografijom iz filmova Mission Impossibe, tako da je jedan od glavnih elemenata jahte morao biti osećaj njene otvorenosti”, izjavili su iz studija. Na pramcu se nalazi predivna loža sa đakuzijem, dok krmenu palubu krasi predivna sky loža sa opremljenim barom i đakuzijem. Osim toga, na glavnoj palubi se nalazi velika modularna platforma gde sva špijunska oprema može biti skladištena, uključujući i dva tendera i tri moćna džet skija.

Za sada, renderinzi enterijera ovog broda nisu dostupni, ali sudeći po njegovom zvaničnom opisu, definitivno će biti luksuzni i komforni. Kako saznajemo, jahta će ponuditi dovoljno mesta za deset osoba u pet kabina, uključujući i master kabinu sa direktnim izlazom na đakuzi. Gosti će takođe imati pristup sauni, biblioteci i drugim luksuznim pogodnostima, dok će se za sve njihove zahteve pobrinuti posada od 11 članova.