Jahta Dejvida Bouvija dugačka 39 metara traži novog vlasnika

Od umetnosti, preko mode, pa sve do nekretnina, Dejvid Bouvi je bio čovek besprekornog ukusa, a Benetti jahta pokojne rok zvezde je još jedan odličan primer njegovog stilskog načina života.

Luksuzna jahta od 39 metara, koju je Fraseeyachts upravo stavio na prodaju za 5 miliona dolara, odiše italijanskim stilom i upravo onom količinom sjaja i glamura koji se muzička legenda pobrinula da joj pruži pre nego što je preminuo od raka 2016. godine.

Jahtu je izgradio Benetti 1977. godine, a Bouvi joj je dao naziv „Deneb Star“. Sada, ona nosi ime „El Caran“. Sa čeličnim trupom i klasičnom Benetti siluetom, elegantna jahta je pažljivo redizajnirana 2020. godine i sada ima novu boju i novu palubu od tikovine.

Enterijer koji je renovirala kompanija Simona Lamboglia Architecture and Interior Design, ima svetao, moderan dekor i nameštaj. Obilje pop art elemenata i akcenta u ružičastim nijansama u kontrastu su sa tradicionalnim komadima rasvete i elegantnim drvenim oblogama. Prostrani raspored uključuje šest kabina koje mogu zajedno da prime do 12 ljudi, zajedno sa pet kabina za posadu koje mogu da prime još sedam osoba.

U međuvremenu, palube nude mnogo prostora za ručavanje i zabavu pod suncem ili zvezdanom svetlošću. Na dugačkoj „krmi“ nalazi se niz ležaljki idealnih za opuštanje i sunčanje, dok se sa gornje palube pruža panoramski pogled na okean.

„El Caran“ jahta je opremljena sa dva MTU motora od 824 KS koji joj daju maksimalnu brzinu od 12 čvorova, brzinu krstarenja od 10 čvorova i domet od 3.800 nautičkih milja. Za veću udobnost na moru ugrađeni su i stabilizatori.

Uprkos godini proizvodnje, „El Caran“ i dalje odiše sa dosta šarma.  

Luxury Experience