Feadship otkriva Dunes jahtu koja oduzima dah

Kada se ne susreću sa izazovima koje zahtevaju najprobirljiviji klijenti na svetu, Feadship izaziva sam sebe.

Više od jedne decenije, Feadship timovi za dizajn i inovacije otkrivaju koncept kreacije zasnovan na čvrstom Feadship znanju i inženjeringu kako bi inspirisali buduće vlasnike.

Na sajmu jahti u Monaku predstavljen je dvanaesti najsavremeniji koncept Feadship kompanije, jahta Dunes koja oduzima dah, sa značajno smanjenim potrebama za energijom. Interni kreativni tim, Studio De Voogt, ima arhitekte i inženjere posvećene pružanju inovativnih dizajna superjahti fokusiranih na održivost. Dunes karakterišu organski oblici i vijugave linije inspirisane prirodnim svetom, gde se zemlja, more i nebo susreću da bi proizveli fatamorganu asimetrične lepote. Jahta ima potopljena pramčana sedišta na palubi i bazene u obliku bara koje su nasumično razbacane.

Dunes pravi veliki korak ka cilju Feadship Net-Zero superjahti. Kao složena 3D slagalica, kombinuje karakteristike koje smanjuju potražnju za energijom sa tehnologijom koja povećava efikasnost i eliminiše emisije.

Brojni faktori, od zatamnjivanja prozora preko smanjenja zahteva za hlađenjem do dodatnih baterija sledeće generacije za skladištenje, ukidanja paluba od tikovine, novog tipa gorivnih ćelija, pa čak i radikalnog pogona, povezuju se u spiralu korisnog dizajna. Svaki element sam po sebi smanjuje uticaj na životnu sredinu, ali zajedno implementirani će smanjiti uticaj superjahte na životnu sredinu bez umanjivanja uživanja u krstarenju.

Dunes eliminiše do 95 odsto potencijalnih negativnih faktora životne sredine povezanih sa upravljanjem superjahtom u poređenju sa jahtom koja ispunjava današnje minimalne ekološke propise. Dunes će se koristiti kao merilo za buduće superjahte koje će se voziti i inspirisaće potpuno prilagođene Feadship projekte.

Luxury Experience