Ekspedicijski brod dugačak 146 metara je sam po sebi plutajuće ostrvo

Preobražaji se mogu dogoditi svakome, pa čak i brodovima! Kreacija turskog dizajnera Timura Bozce pretrpela je preobražaj veka dobijajući novi život kao polupotopni teški brod od 146 metara.

Prvobitno izgrađen od strane Oshima Shipbuilding u Japanu, „OK“ je bio poznat kao Super Servant 3 još 1982. godine. Služio je kao brod za prevoz jahti i radio je više od tri decenije. Danas ima novo ime i novi izgled zahvaljujući brodogradilištu Karmarine sa impresivnim vanvremenskim redizajniranjem eksterijerom od strane Bozce.

Sa prostranih 3.000 kvadratnih metara otvorene palube, mogućnosti plovila su beskrajne.

Ipak, talentovani dizajneri su ovaj prostrani brod opremili sa nekoliko objekata i skladišta za bagije, amfibijska vozila, a može čak i da primi 46-metarsku jedrilicu. Sve u svemu, OK obuhvata 70 različitih igračaka kao što su kolica, amfibijska vozila ili hidroavioni, a kada je reč o sadržajima može se pohvaliti đakuzijem na palubi za sunčanje, bazenom okruženim staklenim prozorima, bioskopom na otvorenom, teniskim terenom, botaničkom baštom, četiri velika akvarijuma itd.

Kran superjahte od 40 tona može podići manju luksuznu jahtu i smestiti je na palubu.

"Vizija je bila da se stvori koncept plutajućeg ostrva koje bi moglo da sadrži mnoge igračke – čak i hidroavion ili drugu superjahtu – bez narušavanja moćnih obrisa prethodne verzije“, rekao je Bozca.

Dvadeset gostiju i posada mogu udobno da spavaju u prostranim kabinama, a pre svega uživaju u otvorenom prostoru palube koja je sporadična karakteristika svake superjahte.

Od igranja tenisa, traka za trčanje ili čak vožnje automobila, OK superjahta omogućava mnoge aktivnosti tokom krstarenja svetom.