Ekološka osvešćenost u ruhu luksuza

Serenity Yachts debituju sa dve nove jahte sa solarnim pogonom…

Dolazeći iz Turske, Serenity 64 i Serenity 74 jahte hvalisale su se svojim solarnim panelima na internacionalnom sajmu jahti u Majamiju. Želeći da eliminišu zavisnost od fosilnih goriva, čisto električne i hibridne jahte crpe prirodnu energiju sunca i nude praktično neograničeni prelazni opseg, bez žrtvovanja prostora ili komfora.

Samim tim, svaki deo ovog eko-friendly para dizajniran je sa maksimalnom efikasnošću – od trupova kreiranih od karbonskih vlakana, pa sve do hidrauličnog mosta, ne bi li se dozvolilo mirno iskustvo jedrenja bez zagađenja i buke. Pored toga, obe jahte su opremljene vrhunskim sistemima navigacije i tehnologijama pametnog doma.

Serenity 74 jahta dobila je neverovatnih 118 kvadratnih metara SunPower solarnih panela, a sposobna je da krstari neograničeno brzinom između 7 i 9 čvorova, dok istovremeno napaja sve pogodnosti koje sadrži. Standardni raspored nam nudi kombinovanu kuhinju i salon na glavnoj palubi, četiri VIP kabine sa svojim kupatilima, uz dodatne dve kabine i kupatila u prednjem delu jahte koji mogu biti namenjeni porodici ili posada.

Enterijer jahte je delo nikoga drugog, do modnog direktora Neiman Marcus brenda, Kena Dauninga, što objašnjava zašto se baš ovaj brod pojavio na Neiman Marcus Christmas Book spisku, pored Aston Martin DBS Superleggera modela čiji dizajn potpisuje Danijel Kreg.

U međuvremenu, Serenity 64 jahta dobila je 69 kvadrata SunPower solarnih panela i može krstariti beskonačno brzinom između 4 i 6 čvorova dok napaja sve pogodnosti na brodu. Poput svoje starije sestre, ova jahta sadrži kombinovanu kuhinju i salon na glavnoj palubi, četiri VIP kabine sa kupatilima, zajedno sa jednom kabinom za posadu.

Naravno, obe jahte su sasvim prilagodive željama vlasnika, te mogu postati ostvarenje njihovih snova.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu