Dizni je upravo kupio sedmi najveći brod za krstarenje na svetu

Dizni je upravo kupio brod za krstarenje veliki kao njegovi blokbaster filmovi.

Kompanija „Dizni“ je ranije ove nedelje objavila da je kupila „Global Dream“, sestrinski brod onoga što se očekivalo da će biti najveći brod za krstarenje na svetu pre nego što je njegova izgradnja stopirana zbog pandemije koronavirusa. Dizni će sada završiti izgradnju, sa ciljem da isplovi do 2025. godine.

"Global Dream“ je ostao nedovršen u bivšem brodogradilištu MV Werften u Nemačkoj otkako je brodogradilište podnelo zahtev za bankrot ranije ove godine zbog problema izazvanih pandemijom. Dizni planira da se udruži sa još jednim domaćim brodograditeljem, Meyer Werft kako bi završio izgradnju broda. Prema saopštenju za javnost, kada brod bude završen, biće preimenovan i ukrašen bojama inspirisanim Miki Mausem koje karakterišu druge brodove Disney Cruise Line.

Detalji o pogodnostima na brodu tek treba da budu objavljeni, ali kompanija kaže da će brod imati „inovativna Diznijeva iskustva zajedno sa blistavom zabavom, kuhinjom svetske klase i, naravno, legendarnom uslugom za goste po kojoj je Disney Cruise Line poznata“. Novi brod će takođe biti jedan od prvih koji će biti pokretan zelenim etanolom niske emisije.

Gotov brod imaće mesta za 6.000 putnika i oko 2.300 članova posade. Iako ga kapacitet čini manjim nego što se očekivalo da će njegov sestrinski brod biti („Global Dream II“ je trebalo da ima mesta za 9.000 putnika), brod će i dalje će biti sedmi po veličini i najveći u Diznijevoj floti.

Konglomerat nije saopštio kupoprodajnu cenu "Global Dream" broda, osim da je nabavljen po "povoljnijoj ceni". "Brodovi za krstarenje nam daju jedinstvenu priliku da približimo Diznijevu magiju obožavaocima gde god da se nalaze, a dodavanje ovog broda učiniće odmor Diznijeve linije krstarenja dostupnim za više porodica nego ikada ranije“, rekao je predsednik kompanije Dizni.

Luxury Experience