Century X - jahta sa dekandencijom luksuznog hotela

Kada se radi o konceptima megajahti, brend koji nikada ne pravi compromise svakako je Ocean Independence…

Oni su upravo predstavili svoj najnoviji projekat dugačak 360 stopa, odnosno 109 metara, koji poseduje impresivnu listu pogodnosti, a koja će vas verovatno asocirati na ponudu nekog luksuznog odmarališta pre nego na brod.

Project Century X, koncept jahte koji je kreiran u partnerstvu da dizajnerom eksterijera, Kristoferom Simurom i dizajnerskim konsultanton, Karlom Ešom, dobio je uglađene linije i klasičnu siluetu, što će svakako zadovoljiti potrebe i želje ljubitelja purističkog stila. Ipak, enterijer je detalj koji ovu jahtu izdvaja u odnosu na sve ostale.

Century X nudi neverovatnih 3.230 kvadrata enterijera, kojima je život udahnuo renomirani dizajner Teodoros Fotijadis zajedno sa svojim timom. Jahta sadrži ukupno sedam kabina, nudeći dovoljno mesta za 12 osoba, dok je ankerisana veličanstvenim vlasničkim apartmanom, koji poseduje privatnu spavaću sobu, salon, bar i trpezariju.

Osim toga, na ovoj jahti možete videti vrhunski opremljenu teretanu sa saunom i sobom za masaže, bioskopsku ložu sa obližnjim barom, veličanstveni glavni salon i lift koji će vam pomoći u kretanju kroz njene četiri palube. Takođe, deo jahte je i dodatni smeštaj za dvadeset sedam članova posade.

U međuvremenu, u svom eksterijeru brod nudi praktično bezbroj opcija za opuštanje, sa četiri bazena, zajedno sa đakuzijem, heliodromom, platformom za plivanje i predimenzioniranim beach klubom sa idiličnim vodopadima.

Zahvaljujući velikoj garaži smeštenoj u delu krme, Century X dolazi sa velikim brojem igračaka za vodu. Gosti mogu koristiti dva tendera, dve RIB opcije, četiri džet skija, opremu za rođenjenje, Waverunner i drugu zabavnu opremu.

Century X će biti verovatno opremljen parom motora od 3.600 kW koji mu obezbeđuju maksimalnu brzinu od 19 čvorova, sa brzinom krstarenja od 16 čvorova i prelaznim opsegom od 6.000 nautičkih milja. Prema navodima, ova jahta će biti konstuisana za 48 meseci, a svom vlasniku će otići 2024.godine, sa cenom koja je dostupna isključivo na upit.