Boss - superjahta o kojoj maštamo

U sred pandemije korona virusa, Čarli Pitusi odlučio je da pokrene Instagram nalog @prestigeyachts, kako bi predstavio najluksuznije brodove sveta i pomogao svim svojim pratiocima da makar na trenutak pobegnu od svojih briga…

Njegov nalog sada već ima 120.000 followera, a Parižanin je odlučio da stvari prenese na sasvim novi nivo i dizajnira svoju plutajuću palatu. Pitusi se udružio sa francuskim dizajnerom jahti, Džulijenom Kadroom kako bi kreirao novi koncept, koji je dobio sasvim pogodno ime – Boss. Ova brza jahta, koja je dizajnirana za krstarenje Mediteranom, dobila je uglađenu siluetu sa čistim linijama i oštrim pramcem kojim može sa lakoćom seći talase. Kako je Pitusi izjavio u intervjuu, jedan od izvora inspiracije za kreiranje ove jahte bila je avijacija, što definitivno objašnjava dva krila koja izbijaju iz sredine broda i igraju ulogu palube za sunčanje.

Jahta dužine 79 metara, odnosno 262 stope, opremljena je sa tri veličanstvene palube i pre svega je usmerena životu na otvorenom. Glavna paluba sadrži beach klub zajedno sa dvoje velikih vrata, u kojima putnici mogu skladištiti jedno ili više vozila. Osim toga, tu je veliki prostor koji se može koristiti kao bioskop na otvorenom ili privatna koncert bina, dok se tu nalazi i kabina za posetioce.

Na gornjoj palubi se nalazi savršeno opremljeni bar sa otvorenim trpezarijskim prostorom iz kog možete uživati u pogledu na more. Ova paluba takođe sadrži i zatvorenu trpezariju i salon, uz preostale VIP kabine za goste i vlasnički apartman.

Jedna od glavnih karakteristika jahte svakako je infiniti bazen koji kaskadno pada sa gornje palube pored seta stepeništa koja vas vode sve do platforme za plivanje. Boss takođe sadrži i ložu ispred kormilarnice sa đakuzijem i prostorom za dva helikoptera.

Kada se radi o propulziji, Pitusi i Kadro su izjavili da bi jahta idealno koristila čistu energiju, poput hidrogena. “Naš cilj je bio kreiranje najboljeg mogućeg iskustva uživanja na jahti za vlasnika i njegove goste. Nadamo se da će naši pratioci uspeti makar malo da sanjare o baškarenju na našoj jahti tokom ovih teških vremena”.

Na kraju, ostalo je da vas pozovemo da pogledate više fotografija u našoj galeriji i odazovete se pozivu na sanjarenje.

Foto: Charly Phitoussi/Julien Cadro