Benetti se vraća na sajam jahti u Kanu

Izdanje sajma jahti u Kanu za 2023. godinu, koje će se održati od 12. do 17. septembra, obeležava prisustvo istorijskog brodogradilišta u godini njegovog 150. jubileja...

Na sajmu u Kanu, koji otvara sezonu nautike za 2023-2024, Benetti će izložiti M/Y "Alluria", motornu jahtu koja je odlikovana blagom i modernom elegancijom, zajedno sa M/Y "Opus" i M/Y "Oreos", oba pripadaju porodici Oasis, jahtama koncipiranim za iskustvo plovidbe u još bližem kontaktu sa morem.

U godini svog 150. jubileja, koji predstavlja prekretnicu u istoriji brodogradilišta, Benetti se vraća na Croisette povodom Yachting Festivala u Kanu, kako bi predstavio identitet kulturne baštine i italijanske izuzetnosti. Na izložbi u Kanu, biće prikazani neki od modela koji najbolje odražavaju inovativni i elegantni duh ovog brenda: 37M, Oasis 34M i Oasis 40M.

MOTOPANFILO 37M M/Y "ALLURIA"

M/Y "Alluria" je peta jedinica modela Motopanfilo 37M, jahta koja se vremenski zaustavila i omaž je brodovima iz 60-ih godina prošlog veka, ali u savremenom ključu. Dizajn eksterijera, koji su osmislili Frančesko Strulja u saradnji sa Benetti brodogradilištem, preuzima oblike i stil tog vremena i spaja trup i nadgradnju u harmoničan jedinstveni element, stvarajući sliku izuzetne elegancije i balansa oblika.

Unutrašnjost, dizajnirana od strane arhitektonskog studija Lazzarini Pickering Architetti, nudi moderna tehnička i stilska rešenja, u skladu sa potrebama savremenih vlasnika. Enterijer je oblikovan od strane Loro Piana Interiors, karakterišu ga vremešna elegancija i materijali klasični za leto i more, prvi među njima je lan, u tonovima belih, plavih i malahitnih nijansi.

Kao potvrda Benetti angažmana u zaštiti životne sredine, M/Y "Alluria" je opremljena SCR sistemom koji omogućava smanjenje emisija NOx i tako smanjuje ekološki uticaj.

OASIS 34M M/Y "OPUS"

Pored Motopanfila 37M, biće izložen M/Y "Opus", šesta jedinica iz linije Oasis 34M. Oasis je porodica jahti koja najbolje izražava inovativni duh Benetti brodogradilišta, sa rešenjem Oasis Deck® koje omogućava direktnu povezanost između unutrašnjih prostora i plažnog dela za još direktniji kontakt sa morem. Sa eksterijerom osmišljenim od strane britanskog studija RWD i unutrašnjošću koju je projektovao njujorški arhitektonski studio Bonetti & Kozerski, M/Y "Opus" predstavlja koncept sa snažnim inovativnim potencijalom koji u potpunosti zadovoljava potrebe današnjih vlasnika koji biraju da žive u bliskom kontaktu sa prirodom i morem.

OASIS 40M M/Y "OREOS"

Benetti će u Kanu predstaviti i M/Y "Oreos", jahtu dugačku 40 metara namenjenu klijenteli sa dinamičnim i neformalnim načinom života. Ova jahta je šik oaza blagostanja koja pruža autentičan i neprekidan kontakt sa okolinom, uz potpunu nezavisnost. Posebna karakteristika ovog modela, pored karakterističnog Oasis Deck® sistema, je Sun Deck. Ova konvencionalna zona je podeljena na relaksacioni deo, spoljni trpezarijski prostor i lounge bar sa posebnim dodatkom visokih vrata između trpezarijskog prostora i lounge bara. To je funkcionalni element zaštite od vetra tokom krstarenja, čime se plovidba čini još udobnijom.

Luxury Experience