Benetti oduševljava novom superjahtom

Najnovija Benetti superjahta zvuči kao dobitna kombinacija u svakom smislu reči…

Dugačka 65 metara, nova jahta nazvana Triumph, u sebi spaja izuzetni kvalitet izrade i umetnost svetske klase, sa sposobnostima istraživanja sveta i vrhunskim pogodnostima. Predstavljena od strane italijanskog brodogradilišta prethodne nedelje, ova jahta dobila je agresivni eksterijer koji je nastao kao delo Đorđa M. Kasete, sa uglađenim linijama, čeličnim trupom i aluminijumskom superstrukturom, što savršeno prati nautički arhitekturu, koja je nastala kao delo Benetti tima.

Prostirući se na šest paluba, enterijer Triumph jahte nastao je kao delo Green & Mingarelli Design studija, u saradnji sa Benetti odsekom za stil. Prostor je okarakterisan glomaznim, zaobljenim prozorima i veličanstvenim umetničkim komadima, nastalim kao delo britanskog fotografa, Dejvida Jeroua.

Brod može primiti do 12 osoba u šest kabina, dok vlasnički apartman zauzima skoro 140 kvadrata i nalazi se nadomak sky lože na gornjoj palubi. VIP apartman nalazi se na gornjoj palubi nadomak dnevnog boravka i trpezarije, dok se ostale gostinjske kabine nalaze na donjoj palubi, zajedno sa kuhinjom i kabinama za posadu.

U eksterijeru, sunčana paluba opremljena je đakuzi kadom i trpezarijom koja nudi dovoljno mesta za 10 osoba, dok beach klub poseduje modularne platforme koje vam daju direktan pristup moru. Naravno, na raspolaganju su vam i brojne luksuzne pogodnosti, uključujući saunu, teretanu, sobu za masažu i heliodrom.

Kada se radi o propulziji, Triumph sadrži par MTU 12V 4000 M53R motora, koji obećavaju maksimalnu brzinu od 16.5 čvorova. Pored Triumpha, Benetti je predstavio još dve superjahte ove godine, Zazou i Hawa.