Alisa u Zemlji Čuda za moderne moreplovce

Mnoge od nas su avanture Alise u Zemlji čuda ostavile bez teksta kada smo bili mali…

Ipak, čak i sada kada smo odrasli, pojavila se jedna Alisa koja želi da učini istu stvar i zaprepasti nas, na pozitivan način. Ovaj šarmamtni koncept nazvan Alice, dugačak 98 metara, zameniće dečja čudesa luksuzom i zabavom u formi spektakularne superjahte koja je predstavljena tokom ovogodišnjeg sajma nautike u Monaku. Superjahta je prigodno nazvana po klasiku Luisa Karola, Alisa u Zemlji Čuda i pretvara neprocenjivu nostalgiju u prirodnu lepotu. Za sada, u pitanju je koncept predstavljen fantastičnim renderinzima, koji nam dozovljavaju da se divimo mašti brodogradilišta Lurssen.

Na svom YouTube kanalu, brodogradilište je predstavilo ovaj novi brod sa pet paluba, koji menja glavnu palubu unikatnim rasporedom prostora. Dizajneri su po prvi put pokušali da u celosti iskoriste prostranu i otvorenu spoljnu plaubu sa malenim parkom prirode koji obećava brojne zabavne aktivnosti. Ova ideja potekla je od komentara brojnih vlasnika jahti, koji su izjavili da glavni salon ne koriste toliko mnogo.

Dizajner ove kompanije, Džim Robert Slujter, isprobao je sasvim novi raspored prostora, gde se trpezarija i lože nalaze na gornjim palubama, dok se na krmi nalazi teniski teren. Ispod izdignutih paluba nalazi se poluzatvoreni bar sa plesnim podijumom.

Prostor bazena pronalazi svoje mesto između dve zelene površine, kreirane sa drvećem i jezercima. Delimično natkriveni proctor daje gostima mogućnost da uživaju u pogledu na bazen smešten iznad njihovih glava.

Glavna paluba je veoma zen prostor, bez dizel motora koji se koriste za pokretanje broda. Alice će imati sistem propulzije sa gorivnim ćelijama, koje će koristiti metanol. Povrh paluba će se nalaziti heliodrom i vidikovac, kako nam sugerišu renderinzi, dok će sve vodene igračke i tenderi koji budu pratili ovu jahtu biti električni.

​​​​​​​