Zavirite u najveći privatni Boeing 767 VIP na svetu

Postoji velika šansa da možda nikada niste čuli za biznismena Džona H. Ruiza iz Majamija. Ime 55-godišnjeg advokata se čak ne nalazi ni na jednoj listi milijardera, ali njegovo lično bogatstvo je doživelo ogroman porast u poslednjih nekoliko godina, što je očigledno iz njegove kupovine novog privatnog aviona Boeing 767 VIP.

767 je apsurdno veliki za privatni mlaznjak i dužine je 48,5 metara. U stvari, to je peti najveći mlazni avion koji je Boeing ikada proizveo. Samo nekoliko ljudi na ovoj planeti može se pohvaliti da poseduje jedan od ovih prekrasnih mlaznjaka. Ruski oligarh Roman Abramovič je jedan od njih koji je posedovao Boing 767, koji je prošle godine zamenio sa 787.

Mlaznjak koji je Ruiz kupio ranije ove godine je polovni Boing 767-200(ER), jedan od 121 primerka koje je napravio američki proizvođač aviona. 767-200(ER) je ušao u službu 1984. godine kao prva varijanta proširenog dometa u porodici 767 i takođe je bio prvi 767 koji je obavio neprekidno transatlantsko putovanje.

Međutim, milijarder je angažovao kompaniju VIP Completions sa sedištem na Floridi, pružaoce usluga renoviranja aviona, da u potpunosti remontuju avion i pretvore ga u leteću vilu. 767 je četvrti projekat koji je VIP Completions isporučio Ruizu. Kompanija je ranije obnovila Gulfstream GIVSP, Cessna Citation X, Gulfstream G550 i sada radi na modelu Sikorsky S-92A.

Kompanija je pozvala je agenta za nekretnine i vlogera Enesa Iilmazera u privatni obilazak zadivljujućeg mlaznjaka, zahvaljujući čemu smo dobili priliku da izbliza pogledamo privatni avion kroz njegov detaljan YouTube video.

Video na sveobuhvatan način pokriva sav poseban tretman koji je dobio avion, uključujući njegovu posebnu liveriju i sve luksuzne materijale koji se koriste u kabini. Potpuno prilagođen avion sadrži dve kabine, dva salona, četiri kupatila, privatni bioskop, DJ stanicu i formalnu trpezariju. Možemo slobodno reći da je Ruizov preuređeni 767 jedan od najboljih VIP privatnih aviona.

Eksterijer mlaznjaka je umotan u crno-belu šemu boja koja je inspirisana superautomobilima, posebno šarom na poklopcima motora koji oponaša karbonska vlakna. Zanimljivo je da je 767 najveći projekat koji je VIP Completions do sada preuzeo. Kompanija sa sedištem u Floridi blisko je sarađivala sa vlasnikom mlaznjaka na kreiranju luksuznog enterijera, koji je sa istom smelom i modernom šemom boja crne, bele i različitih nijansi sive, prilagođen njegovom „karakteru i strastima“.

Kabina je podeljena na šest različitih prostora - u jednom delu se nalazi glavna spavaća soba koja ima dovoljno prostora da u nju stane bračni krevet. Na zidu okrenutom prema krevetu nalazi se masivni TV, dok sopstveno kupatilo ima dupli umivaonik sa mermernim pločama, tuš pune veličine, sto za šminkanje i toalet skriven ispod sedišta. Glavna spavaća soba je povezana sa drugom kabinom koja se lako može pretvoriti u dnevni boravak.

Centralni deo privatnog aviona je glavni salon koji sadrži kućni bioskop od 80 inča, DJ stanicu, zajedno sa punim trpezarijskim stolom koji može da primi do 7 osoba. Avion ima dve kuhinje, malu napred i jednu punu veličine pozadi. Cela kabina je izrađena od izuzetnih materijala, uključujući kožu avio-klase.

Stvari kao što su brzi internet, HD audio i LED osvetljenje punog spektra mogu se kontrolisati pomoću najsavremenijeg prilagođenog sistema upravljanja kabinom. Prilagođeni 767 „više liči na luksuznu kuću nego na poslovni avion“, rekao je predsednik VIP Completions, Ben Širazi.  

Ko je Džon H. Ruiz?

Ruiz je rođen u Majami Biču 1967. u porodici kubanskih imigranata koji su radili tri posla istovremeno da bi izdržavali porodicu. Tokom tinejdžerskih godina zarađivao je stvarajući svetlosne instalacije za razne događaje i radeći kao DJ. Međutim, oduvek je želeo da bude advokat i diplomirao je na Pravnom fakultetu 1991. 1992. osnovao je sopstvenu praksu nakon što je pozajmio 800 dolara od svog oca i započeo svoj preduzetnički put. Pet godina kasnije, Ruiz je postigao svoj prvi veliki uspeh kada je tužba koju je podneo rezultirala nagodbom od 3,5 milijardi dolara, što mu je donelo više od 10 miliona dolara honorara i kredibiliteta.

Kasnije je Ruiz postao TV ličnost u emisiji na španskom jeziku pod nazivom „La Ley con John H. Ruiz“ koja je trajala od 2002. do 2016. i raspravljala o stvarima kao što su oduzimanje imovine, bankrot i druge pravne teme. Ruiz je 2014. osnovao MSP Recovery, koji je na svom zvaničnom sajtu opisan kao američka „kompanija za analizu podataka sa najbržim rastom“. Ruiz je prošle godine kupio i legendarnog proizvođača čamaca visokih performansi Cigarette Racing i postavio svog sina za generalnog direktora kompanije.

Luxury Experience