Novi privatni avion Bombardier Global 6000 takmiči se sa luksuzom jahti

Kompanija Officina Armare je napredovala od luksuznih jahti do privatnih aviona.

Milanski studio, poznat po dizajniranju glisera, superjahti i katamarana, ekskluzivno je otkrio novi koncept enterijera za Bombardier Global 6000. To je prva kabina za mlazne avione koju je osmislio tim.

Dizajniran za brazilskog klijenta, enterijer je inspirisan Art Deco periodom i, naravno luksuznim jahtama. Vredi napomenuti da je kabina Global 6000 mlaznjaka već među najprostranijim i najudobnijim na nebu. Dugačka je preko 13 metara, široka skoro 2,5 metara i visoka preko 1,8 metara. Međutim, očigledno ima još prostora za poboljšanje.

Za početak, tradicionalni raspored je izbačen u korist tri funkcionalne zone koje su pametno podeljene savremenim nameštajem. Kuhinja, gostinjsko kupatilo i objekti za posadu nalaze se napred u prvoj zoni, dok se trpezarijski i zabavni prostori nalaze u drugoj zoni, ili „glavnom salonu“. U trećoj zoni, nalazi se vlasnički apartman, koji dolazi u kompletu sa glavnom kabinom punog snopa, kupatilom, garderoberom, kancelarijom i dosta skladišta. Sve u svemu, mlaznjak može da primi do osam putnika.

Officina Armare takođe ima neke velike ideje za dekor. Firma predviđa da će kabina biti opremljena mešavinom Hermes kože i bogatog drveta mahagonija. Saloni će biti presvučeni mekom vunom Loro Piana i detaljima od krokodilske kože. Tu je i elegantan bar sa stolicama Glin Peter Machin. Bar se može spustiti i pretvoriti u multimedijalni bioskop kada je to potrebno – što je neprocenjivo na dugim letovima.

Kabina će biti opremljena televizorima sa širokim ekranom, DVD i Blu-ray plejerima, surround sistemom zvuka kompanije ALTO Aviation i ambijentalnim osvetljenjem. Čitav enterijer se takođe može kontrolisati preko aplikacije na vašem pametnom telefonu.

Bombardier Global 6000 mlaznjak ima maksimalnu brzinu od 0,88 maha, što je 1050 km/h, i brzinu krstarenja od 902 km/h zahvaljujući dvostrukom turboventilatoru Rolls-Royce BR710A2-20.

Luxury Experience