Veličanstvena lepota novog Iso Rivolta GTZ by Zagato

Neverovatni Iso Rivolta GTZ by Zagato sa svojim veličanstvenim Monza Green eksterijerom, otišao je kod svog prvog vlasnika...

Legendardna milanska dizajnerska kuća, ovog puta je zaista prevazišla samu sebe. Inspirisani ikoničnim 1963 Iso Rivolta A3, istim automobilom koji je dva puta odneo pobedu na 24 Hours of Le Mans, veličanstveni dizajneri ovog brenda pokušali su da redizajniraju klasični automobil, podarivši mu elegantni eksterijer, sirovu snagu i opčinjavajući enterijer. Možemo slobodno reći da ova moderna verzija odaje počast prvom modelu, prolazeći pored njega na svom putu ka budućnosti.

Telo noviteta sastavljeno je od dva glavna karbnska elementa, što mu podaruje strukturalni integritet i snagu, uz ultra-laganu konstrukciju koja je nezaobilazni deo sportskih automobila. Takođe, ispod italijanskog stila, ovaj automobil skriva američki pogonski sklop – Corvette Z06 6.2 litarski LT4 V8 motor sa superpunjačem, koji izbacuje oko 651 konjsku snagu i 881 Nm obrtnog momenta.

To znači da će neverovatni Iso Rivolta GTZ od nula do sto kilometara na čas ubrzati za samo 3.7 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 315 kilometara na čas. Uzimajući u obzir činjenicu da C7 Corvette model obično dolazi sa osmostepenom GM 8L90 automatskom transmisijom, velika je verovatnoća da će ona svoje mesto pronaći i u Zagato modelu.

Na kraju, možemo reći da će Zagato proizvesti samo 18 ovih lepotana, dok je ovaj veličanstveni zeleni, već otišao u ruke svog vlasnika.