Policija zaplenila Lamborghini katarskog princa vredan pola miliona dolara

Lamborghini Aventador od pola miliona dolara koji “sija u mraku”, završio je u rukama londonske policije, nakon što je zaplenjen katarskom princu iz vladajuće porodice…

Istorijski FIFA Svetski kup koji je pre samo nedelju dana završen u Kataru, usmerio je izobilje svetske pažnje prema ovoj malenoj zemlji i njenoj vladajućoj porodici, kući Thani, koji su nametnuli totalnu zabranu prodaje alkohola na stadijumima samo nekoliko sati pre nego što je prvenstvo počelo – legenda kaže da je baš to razlog zbog kog nijedan engleski navijač nije uhapšen.

Sa procenjenim bogatstvom većim od 330 milijardi dolara, kraljevska porodica Katara voli da uživa u ekstravagantnom životu, trošeći neverovatne sume novca na stvari poput VIP aviona, luksuznih jahti i velikih fudbalskih klubova. Mlađi članovi ove porodice osećaju po svemu sudeći snažniju privlačnost prema superautomobilima. Tridesetjednogodišnji Šeik Kalifa bin Hamad Al je jedan od njih i poseduje jednu od najekskluzivnijih kolekciju automobila na svetu.

Ovaj mladi vladar putuje do Londona svake letnje sezone, a na put ne kreće bez flote svojih egzotičnih automobila. I dok ljubitelji četvorotočkaša praktično vole kada se susretnu sa njim na ulici, Šeik je po svemu sudeći uspeo da se pokači za zakonom Londona. Pre malo manje od deset godina, unikatni Lamborghini Aventador koji je pripadao Naseru Al Thaniju iz kraljevske porodice Katara, zaplenjen je u Londonu, uz mogućnost odlaska pod presu.

Ovaj incident se dogodio 2013.godine, kada je Naser Al Thani otišao u London tokom vrhunca sezone za superautomobile sa svojim veličanstvenim Lamborghini Aventador modelom. Superautomobil imao je Liberty Walk LB Performanse masku iz Japana, zajedno sa ADV.1 točkovima koji su stigli iz Sjedinjenih Američkih Država. Pored toga, njegova registarska oznaka glasila je 420000. Ono što ga je zaista činilo jedinstvenim jeste njegova hromirana ljubičasta boja, koja je dobila narandžaste linije koje sijaju u mraku kao svoje glavne detalje, zbog čega je automobil delova kao da potiče iz čuvenog naučno-fantastičnog filma Tron.

Naser je po svemu sudeći izašao da se provoza svojim automobilom kada ga je zaustavila policija. Prema navodima, katarski princ je vozio bez važeće dozvole i nije imao polisu osiguranja za automobil vredan pola miliona dolara. Iako je pripadao jednoj od najbogatijih i najmoćnijih porodica sveta, Naser Al Thani nije mogao da spreči zaplenu svog automobila.

Štaviše, postojala je mogućnost odlaska automobila pod presu, što bi bila velika žalost za sve ljubitelje automobila, ali je Naser uspeo da se dogovori sa vlastima Velike Britanije i spreči taj nemili događaj.

Luxury Experience