Ovo će nekoga skupo koštati: voz udario šleper pun luksuznih automobila

Zastrašujuće fotografije sa lica mesta odmah nas asociraju na film Poslednja ekskurzija…

Ipak, koliko god strašne bile, dobra vest je da niko nije nastradao niti je iko ozbljino povređen u ovom incidentu, osim Ferrari SF90 Stradale i nekoliko drugih egzotičnih automobila. Nesreća o kojoj govorimo odigrala se u Hjustonu, u Teksasu, kada se šleper koji je prevozio nekoliko skupocenih automobila zaglavio na pružnom prelazu, da bi ga nedugo potom direktno udario voz.

Prema izveštajima, šleper je imao problema sa prelaskom pruge, dok mašinovođa koji je upravljao vozom nikako nije mogao zaustaviti kompoziciju na vreme kako bi se izbegao sudar. Šleper je udaren po sredini, što ga je odbacilo dvadeset metara od mesta sudara. Sudeći po fotografijama, prikolica šlepera je pretrpela najveće posledice od udara, dok je njen sadržaj generalno dobro prošao.

Lista vozila koja su se unutra nalazila je nepoznata, ali na fotografijama možemo videti Ferrari SF90 Stradale, žuti 488 Spyder i klasični Porsche sa Targa krovom. Porsche i 488 nisu pretrpeli nikakvu veću štetu, ali je tamno obojeni SF90 Stradale ipak malo nastradao. Nije istovaren iz prikolice, pa nije jasno koji je stepen oštećenja.

Kako kažu očevici, SF90 je uništen, kao i Bentley, koji su se nalazili u središnjem delu prikolice gde je voz prvobitno udario. Prema navodima, vozač šlepera je nov u gradu i nije znao da je pružni prelaz koji je odabrao previse uzan za njegovu prikolicu, ali će tu lekciju po svemu sudeći skupo platiti.