Najskuplji automobili sveta – top 10 lista za 2020.godinu

Da li znate koji automobili su najskuplji na svetu i koliko zapravo koštaju?

Odlučili smo da napravimo novu top listu, iako na njoj retko kada dolazi do promena, jer su modeli koji je sačinjavaju zapravo vrhunac mogućnosti brendova koji ih potpisuju. Od Bugatti Chiron modela koji košta 2.7 miliona dolara, pa sve do Bugatti La Voiture Noire čija je cena skoro 20 miliona dolara, modeli na ovoj listi su nedostupni za većinu nas, ali i za one koji imaju dovoljno novca da ih kupe, jer se kreiraju po narudžbini ili za odabrane ljude, koji su zbog svoje lojalnosti određenom brendu dobili priliku da ih poseduju.

Uzmimo kao primer Ferrari Pininfarina Sergio – ovaj luksuzni automobil prodat je samo klijentima koje su čelnici brend lično odabrali. Prema njihovom mišljenju, automobili nisu samo pogodnost koja vam olakšava kretanje od tačke A do tačke B, već su umetnička dela koja se moraju ceniti, voleti i poštovati, u decenijama koje dolaze nakon njihove proizvodnje.

Velika imena kao što su Lamborghini, Aston Martin i Rolls Royce često lansiraju novitete iz visokog cenovnog opsega namenjene bogatim kolekcionarima, pa su mnogi od njih rasprodati pre nego što javnost uopšte bude obaveštena o njihovom postojanju.

Iako su modeli sa ove liste van domašaja prosečnog čoveka, moramo priznati da je čisto zadovoljstvo posmatrati i analizirati njihovu estetiku, tehnička dostignuća i inovacije. Predlažemo vam da se udobno smestite i prelistate našu galeriju:

« 37 38 39 Pogledajte galeriju 2 3 4 »