McLaren predstavlja svoj novi najmoćniji LT model

Predstavljen ranije ove godine, sasvim novi 765LT je najekstremniji McLaren Longtail model, koji je laksi i moćniji od već impresivnog 720S…

U pitanju je egzotični automobil koji je fokusiran na trkačke staze, a težak je 1.300 kilograma, dok poseduje masivni V8 twin turbo “reaktor” sa 755 konjskih snaga, koji je bezbedno ukotvljen iza putnika. Za optimalne performanse i neverovatan izgled, McLaren 765LT dobio je veličanstveni karbonski paket za aerodinamiku. Unapređenja uključuju agresivnije prednje i zadnje branike, produženi prednji spliter, redizajnirane stranice, veći difuzer pozadi i aktivno Longtail zadnje krilo sa funkcijom vazdušnog kočenja i raznim opcijama koje optimizuju snagu potiska.

Jedinstveno zadnje krilo ima dodatnu funkciju, jer ono izvlači vreli vazduh iz pogonskog sklopa, kako bi pomoglo hlađenju motora. Pored stilskih unapređenja, 765LT dobio je distinktivne kvake na vratima i novi set ultra laganih livenih točkova, sa titanijumskim zavrtnjima i Pirelli P Zero Trofeo R gumama.

Točkovi dobijaju podršku karbonsko-keramičkog sistema kočenja sa ogromnim čeljustima, koja potiču sa McLaren Senna modela, ali ako kojim slučajem vlasnici požele nešto još luđe, onda mogu dobiti čitav kočioni sistem sa ovog modela, sa jedinstvenim papučicama i besprekornim karbonsko-keramičkim diskovima, koji su 60 % snažniji od konvencionalnih varijanti i četiri puta bolji kada se radi o termalnoj provodljivosti.

Redizajnirani zadnji deo modela dolazi sa velikim otvorima i sasvim novom titanijumskom izduvnom granom, koja je četrdeset posto lakša od standardnoh sistema i nudi neverovatni McLaren zvuk.

Unutar vozačke kabine, možemo videti još detalja koji su fokusirani na performanse, poput trkačkih sedišta sa karbonskim školjkama, koji su 18 kilograma lakši od tradicionalnih. Nemojte očekivati da ćete ovde naići na klimu ili audio sistem, jer su svi naizgled nepotrebni detalji uklonjeni kako bi se smanjila kilaža modela.

765LT takođe dolazi sa karbonskim podom, informativno zabavnim sistemom od osam inča, Alcantara tapacirunzima i interesantnim duplo glaziranim panelom koji nam daje priliku da uživamo u prizoru moćnog V8 motora. Budući kupci će imati na raspolaganju brojne opcije za prilagođavanje ove zveri, uključujući osam specijalnih tema boja, By McLaren.

Kada govorimo o motoru, twin-turbo četvorolitarska V8 jedinica osvežena je klipovima od livenog aluminijuma, dodatnom pompom za gorivo, revidiranom pompom za ulje i tjuniranim sistemom za upravljanje. Kao rezultat, motor sada proizvodi 755 KS i 799 Nm obrtnog momenta, odnosno 45 KS i 30 Nm više od 720S modela.

Sedmostepeni prenos sa dualnim kvačilom dobio je optimizovane brzine, nudeći 15 % bolje ubrzanje i kraće vreme kruga. Kada se radi o performansama, novi McLaren 765LT može ubrzati do sto kilometara na čas iz stanja mirovanja za samo 2.7 sekunde, dok mu je do 200 na sat potrebno samo 7.2 sekunde. Maksimalna brzina ove zveri je 330 kilometara na čas.

Sve u svemu, McLaren 765LT je najuzbudljiviji LT model ovog brenda, a biće proizveden u ograničenoj seriji od samo 765 jedinica, dok će prve dostave početi u septembru.