Lamborghini slavi 60 godina sa tri nova ograničena modela Huracan

Lamborghini je predstavio ograničena izdanja tri Huracan modela kako bi proslavio svoju 60. godišnjicu.

Huracan STO, Huracan Tecnica i Huracan EVO Spyder dobiće po 60 jedinica svojih limitiranih izdanja, ponuđenih u dve različite kombinacije boja. 

U panteonu legendarnih brendova automobila, 60 godina je relativno kratko. Tačnije, ako se fokusiramo na italijanske brendove, naći ćemo Alfa Romeo koji je lansiran 1910. godine, Maserati samo nekoliko godina kasnije, pa čak i Ferrari koji je osnovan pre više od 80 godina. U ovom smislu, Lamborghini je verovatno zakasnio u igri, pošto je debitovao 1963. godine, ali od tada niko ne može poreći da je postao i jedan od simbola u segmentu luksuznih sportskih automobila.

Nakon što je nedavno najavila novi Revuelto kupe dok se opraštao od kultnog V12 motora na kojem je zasnovan, italijanska kompanija je sada predstavila ograničeno izdanje Huracan tria kako bi proslavila svoju 60. godišnjicu.

Huracan STO, Huracan Tecnica i Huracan EVO Spyder premijerno su predstavljeni prošle nedelje na Milanskoj nedelji dizajna. Modeli se isporučuju sa nizom specijalnih oznaka za 60. godišnjicu, kao što su pločica od karbonskih vlakana „1 od 60“ i broj „60“ naslikan na vratima i izvezen na sedištima. Svako od tri jubilarna izdanja ograničeno je na 60 komada i dostupno je u dve različite šeme boja, a pokreće ih V10 motor sa 640 konjskih snaga.

Inspirisan bojama timskih sportova, STO je dostupan u dvobojnoj kombinaciji plave ili crne sa sivom, sa izloženim elementima od ugljeničnih vlakana na spoljašnjosti i 20-inčnim Hex kovanim aluminijumskim točkovima sa mat crnom završnom obradom. Unutrašnjost svake verzije takođe ima podudaranje boja.

Što se tiče Tecnica modela, koji je namenjen i za put i za trkačku stazu, 60 jedinica inspirisano je italijanskom zastavom. Unutrašnjost svakog automobila je usklađena u boji sa eksterijerom, a svi su opremljeni 20-inčnim Damiso točkovima u sjajno crnoj boji.

Konačno, varijanta EVO Spyder ima više životnog karaktera, sa prefinjenijim nijansama plave sa belim detaljima ili zelene sa belim akcentima (sa odgovarajućim enterijerom, naravno), dok takođe sadrži Damiso sjajne crne točkove.

Do sada nije otkriven konkretan datum lansiranja ili cena za tri Huracan modela povodom 60. godišnjice.

Luxury Experience