Lamborghini lansira novi model - Aventador SVJ Roadster Xago Edition

Uticaj korona virusa osećaju sve industrije i svi brendovi širom sveta, što ih je primoralo da se adaptiraju i promene svoj način rada…

U ovom novom svetu, brojne aktivnosti se premeštaju u online svet, dok brendovi svoje usluge sada kroje baš upravo u tom smeru. Lamborghini je predstavio svoj novi virtuelni Ad Personam studio, koji nudi virutelne konsultacije klijentima iz čitavog sveta koji žele da personalizuju svoje automobile, bez posete Ad Personam odseku u Sant’Agata Bolognese u Italiji.

Slavni italijanski brend takođe je predstavio Aventador SVJ ograničenog izdanja, kako bi proslavio lansiranje nove usluge. Nazvan Aventador SVJ Roadster Xago Edition, ovaj model će biti proizveden u samo 10 primeraka, dok će svaki vlasnik imati priliku virtuelno da konfiguriše i personalizuje svoj automobil.

Heksagonalni dezen je poprilično važan u Lamborghini dizajnerskom jeziku – ranije smo ga već mogli videti u dizajnu Sian hibridnog modela. Dezen je takođe dominantan u Xago Edition dizajnu. Lamborghini kaže da je njihov heksagonalni dezen za ovaj automobil inspirisan heksagonalnim oblacima na severnom polu Saturna.

Pored toga, model ograničenog izdanja će dobiti i svoje sopstvene, ekskluzivne točkove. Tapacirunzi unutar vozačke kabine takođe sadrže heksagonalni dezen koji će savršeno odgovarati eksterijeru, dok će pored toga, svaki automobil dobiti svoju oznaku sa rednim brojem.

Mehanički gledano, model ograničenog izdanja je identičan standardnoj varijanti i pokreće ga 6.5 litarski V12 model sa unutrašnjim sagorevanjem, koji izbacuje 759 konjskih snaga. Kako kažu iz ovog brenda, motor novom automobilu daje mogućnost ubrzanja od nula do sto kilometara na čas za samo 2.6 sekundi, sa maksimalnom brzinom od 350 kilometara na sat.