Bentley predstavlja luksuzno električno vozilo

Na ženevskom sajmu automobila, Bentley Motors sa nama dele svoju ambiciju da segment električnih vozila predstave u luksuznoj varijanti...

Oni će predstaviti svoj novi EXP 12 Speed 6e koncept. Volfgang Durhajmer, predsededavajući i CEO Bentley motors brenda rekao je: „EXP 12 Speed 6e je koncept koji će predstaviti našu definiciju električnih vozila u sektoru luksuza, sa odgovarajućom tehnologijom, vrhunskim materijalima i nivoima prefinjenosti koje i možete očekivati od pravog Bentley vozila. Ovaj koncept nam omogućava interakciju sa luksuznim klijentima i prikupljanje njihovog mišljenja o našem pristupu.

Bentley brend će svakako ponuditi električni model automobila u svom budućem portfoliu, i baš nas zbog toga jako zanima šta naši ljubitelji, klijenti i kolekcionari imaju da kažu o ovom konceptu“.

Luksuz električnih vozila: ekskluzivnost i uzbudljivost

U potpunosti električni Bentley model ni u kom slučaju neće ugroziti kvalitet, prefinjenost i visoke performanse koje se očekuju od ovog brenda. Ove renomirane Bentley karakteristike, biće kombinovane sa novom tehnologijom performansi, poput brzog induktivnog punjenja i vrhunskih usluga u stilu konsijerža, za najbolje moguće iskustvo.

Vizija Bentley brenda će njihovim klijentima omogućiti da uživaju u opciji brzog punjenja i rasponu koji je sasvim dovoljan za sve moguće vrste vožnji. Električni Bentley bi mogao, na primer, da pređe udaljenost od Londona do Pariza ili Milana i Monaka sa samo jednim punjenjem, dok bi iskustvo vožnje, kako za vozača, tako i za njegove saputnike bilo vrhunsko, zahvaljujući najmodernijoj integrisanoj tehnologiji.

Fuzija moderne tehnologije i predivnih materijala je očigledna u svakom smislu, jer će ovaj novi koncept imati luksuzno opremljenu kabinu, koja će se pobrinuti da zbog upotrebe velike količine tehnologije, ovaj automobil ne deluje hladno ili bezosećajno. Čitava centralna konzola je napravljena od jednog komada elegantno oblikovanog stakla, koje sadrži i OLED ekran. Sve važne kontrole automobila su dostupne baš odatle, uključujući navigaciju, zabavu i kontrolu klime.

Ručno rađeni komadi sečenog stakla na volanu sadržaće kontrole za medije, komunikacije, navigaciju i podešavanje automobila. Takođe, tu su i dva dugmeta na vrhu volana, pri čemu jedno nudi opciju pojačanja performansi, a drugo mogućnost ograničenja brzine u naseljenim mestima.

Putnici, sa druge strane, imaju svoj panel za kontrolu kojim mogu pristupiti društvenim mrežama, email servisima i zabavnim opcijama.

Ekskluzivni bakarni elementi oko menjača, Bentley Dynamic Drive brojčanik i furniri u vratima su integrisani u vozačku kabinu, kako bi naglasili potencijal ovog modela i njegovog novog pogona.

Inteligentni infotainment sistem je centralni mozak ovog vozila, kome se može pristupiti uz pomoć aplikacija za pametne telefone koje se povezuju sa automobilima.

Dizajniranje budućnosti luksuza

U svom eksterijeru, čuvena Bentley rešetka sada sadrži kompleksnu 3D geometriju sa akcentima od bakra, koji će identifikovati Bentley EXP 12 Speed 6e kao sasvim električno vozilo. Kada je automobil u pokretu, 6e logo sija predivnom belom svetlošču.

Dizajn eksterijera je u svakom slučaju ekspresija muževne, atletske površine, inspirisane savremenom arhitekturom, prirodnim svetom i aerodinamičnim oblicima koje možemo videti na avionima.

On predstavlja prirodnu evoluciju DNK Bentley brenda, kao i budući pravac dizajna ove kompanije, dodajući nove nivoe drame i tenzije ovom elegantnom modelu. Kada se kombinuje sa muževnim proporcijama i sportskim stavom, kroz upotrebu niskog vešanja, duge haube i spuštene rešetke, stil eksterijera ovog modela nam daje nagoveštaje visokih performansi i potencijala.

Retrovizori, koji su kamere umesto običnih ogledala, su izuzetno elegantni i inspirisani su klasičnim aerodinamičnim oblicima.

Posvećenost električnoj budućnosti

Bentley veruje da će ovaj koncept koji predstavljaju otvoriti diskusije sa kupcima luksuznih automobila– mladim ljudima, Generacijom C i biznismenima novog doba – kako bi savršeno razumeli želje i očekivanja od luksuznog električnog automobila budućnosti.

Njihova strategija u izradi luksuznih električnih automobila uključuje i predstavljanje PHEV modela u čitavom Bentley asortimanu tokom predstojećih nekoliko godina, počevši od popularnog Bentayga modela, koji možemo očekivati 2018.godine.

D.Ć.