Umesto skupih časovnika Italijom će turisti šetati sa plastičnim satovima koji vrede 11 dolara

Da bi se uhvatio u koštac sa pretnjom krađe satova, italijanski šef turizma želi da bogati turisti ostave svoje skupocene časovnike i umesto njih nose jeftine plastične satove od 11 dolara.

Šef turizma Napulja, Čezar Foa, koji sugeriše da posetioci pribegavaju nošenju jeftinih plastičnih alternativa kako bi izbegli krađu, izaziva podsmeh. To je otprilke kao da je zamolio milijardere da se prebace na čamce da njihove superjahte ne bi bile opljačkane!

Predsednik udruženja turoperatora, Aidit, izjavio je da bi hoteli gostima koji krenu u šetnju mogli da obezbede ljupke plastične satove kako bi izbegli krađu. Na ovaj način, gosti mogu da ostanu bezbrižni, znajući da njihovi stvarni satovi (na koje su potrošili hiljade ili čak milione dolara kako bi uživali dok ih nose) mogu ostati obezbeđeni u nekom sefu. Oni će šetati sa plastičnim satom od 11 dolara po celom gradu i, po svoj prilici, na društvenim mrežama.

Prošle nedelje je u Italiji francuskom glumcu Danijelu Oteju ukraden luksuzni sat u toj oblasti. Sat Patek Philippe vredan 41.250 dolara ukrala su mu dvojica ljudi koji su vozili skutere. Šef turizma Napulja, Čezar Foa je u saopštenju rekao: „Važno je da turisti u Napulju mogu da uživaju u miru u gradu, tako da hoteli mogu da pomognu da se gosti osećaju bezbedno i opušteno dajući im plastični sat. Satovi bi mogli biti ukrašeni, na sebi bi mogli da nose simbol regije u Italiji čiji je glavni grad Napulj i da se onda poklone članovima porodice i prijateljima.“

Foa je takođe spomenuo da se Napulj ne razlikuje mnogo od bilo kog drugog grada u Italiji. Podsetimo da je u toskanskom gradu Vijaređo ukraden sat Richard Mille vredan 320.000 dolara lideru šampionata Formule 1 Šarlu Lekleru, dok je davao autograme.

Super bogati turista iz Azerbejdžana doživeo je sličnu sudbinu na Ibici kada je džeparoš uspeo da ukrade Richard Mille RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1 vredan 1,3 miliona dolara. Lista se nastavlja, japanski biznismen je izgubio svoj Richard Mille Tourbillon Diamond Twister od 800.000 dolara kada mu je otkinut sa zgloba ispred hotela sa pet zvezdica u Parizu.

Da li će ideja šefa turizma zaživeti u Napulju, pokazaće vreme...

Luxury Experience