Zbogom Chanel: Ruskinje su uništile svoje torbe u znak protesta protiv zabrane kupovine

Modni brend Chanel je zabranio Rusima da kupuju njihove torbe u svojoj zemlji, što je deo sankcija Moskvi zbog pokretanja rata u Ukrajini, a ova odluka je razbesnela ruske influenserke.

Bogate Ruskinje objavile su na društvenim mrežama snimke kako uništavaju i seku svoje skupe Chanel torbe u znak protesta protiv poteza kompanije da im zabrani kupovinu novih proizvoda. Zbog rata u Ukrajini, luksuzni brend je prestao da prodaje torbe Rusima koji nameravaju da ih nose u svojoj zemlji.

Mnoge žene iz Rusije, modeli, televizijske voditeljke i manekenke snimile su sebe kako uzimaju makaze i seku Chanel torbe na komade.

Manekenka Viktorija Bonja je jedna od žena koja je sa svojih 9,3 miliona pratilaca podelila video snimak izražavajući ogorčenje što inostrane Chanel radnje traže od Ruskinja da potpišu obećanje da neće nositi ili prikazivati robu brenda u Rusiji.

Ruska televizijska voditeljka i glumica Marina Ermoškina je takođe uradila istu stvar, rekavši svojim skoro tri miliona pratilaca da je protiv „brendova koji podržavaju rusofobiju“.

„Nijedan brend nije vredan moje ljubavi prema domovini i mog samopoštovanja“, kaže Marina na snimku na Instagramu pre nego što je iskasapila svoju torbu.

„Ako posedovanje Chanel torbe znači prodati svoju domovinu, onda mi Chanel ne treba“, dodala je.

Tridesetdevetogodišnja di-džej Katja Guseva takođe je objavila video „Ne“ Chanelu. „Da bih vam pokazala da sam ozbiljna, jednostavno ću iseći ovu torbu. Ne treba mi više. Zbogom, Chanel,“ rekla je svojim pratiocima, pozivajući ih da učine isto.

Međutim, nijedna od ovih poznatih ličnosti nije pokazala zabrinutost za milione koji su ostali bez krova nad glavom zbog ruske invazije, ili za hiljade onih koji su izgubili živote, a to su primetili pratioci poznatih influenserki.

"Možda bi trebalo da komentarišete zverstva i ratne zločine u Ukrajini umesto da se ponašate kao žrtve...”, napisao je jedan pratilac u odgovoru na Bonjin video.

Kompanija Chanel priznaje da je njihova odluka „razočarala“ kupce u Rusiji i da rade na poboljšanju ovog pristupa. Podsetimo da je Chanel već zatvorio sve svoje prodavnice u Rusiji.