Montblanc kolekcija inspirisana Egiptom

Za svoju Heritage kolekciju instrumenata za pisanje, Montblanc ponovo oživljava istorijske komade iz svoje prošlosti kako bi proslavili svoje nasleđe…

Oni su svoja znamenita izdanja preobrazili u modernoj formi, koja u sebi sadrži najnovije dizajne i tehničke inovacije. Za 2020.godinu, luksuzni brend je odlučio da ponovo poseti takozvano Montblanc Egyptian penkalo iz 1920ih godina, kako bi odali poštu njegovom veličanstvenom dizajnu, koji je bio inspirisan egipatskom civilizacijom. 

U toj eri, svet je bio opčinjen civilizacijom Egipta, za koju se veruje da je jedna od nastarijih na planeti. Ova opsesija započela je tokom devetnaestog veka, kao rezultat Napoleonove egipatske kampanje, dok je sam vrhunac doživela tokom dvadesetih godina prošlog veka, kada je otkriven grob Tutankamona.

Neki od najvažnijih delova kulture koji su bili pod uticajem Egipta su književnost, arhitektura, umetnost, film, politika i religija. Kao rezultat, Montblanc je predstavio svoje Egyptian penkalo, sa dizajnom koji je inspirisan upravo ovom civilizacijom.

Najnoviji model koji se pridružuje Heritage kolekciji slavnog brenda je Montblanc Heritage Egyptomania instrument za pisanje, koji nam predstavlja moderni pristup ovom naliv peru, koje je staro jedan vek. Dizajnerski elementi novog komada kreirani su u partnerstvu sa stručnjakom za egiptologiju. Model je dekorisan autentičnim hijeroglifima koji se prevode u reč Montblanc, sa simbolima koji ispisuju reži “bela kamena planina”.

Postoje dve nove verzije Montblanc Heritage Egyptomania modela, pri čemu su obe dostupne u formi naliv pera, hemijske olovke i roler olovke. Prva verzija je Heritage Egyptomania Resin, model koji ima oktagonalni poklopac i bure finiširano dragocenom crnom smolom sa autentičnim hijeroglifima i vintage detaljima koji su pozlaćeni, dok je vrh pera kreiran od 14-karatnog zlata.

Druga verzija dobila je naziv Egyptomania Doue, a dolazi sa oktagonalnim poklopcem od crne smole i burencetom koje je finiširano metalom koji je dekorisan autentičnim hijegorlifima i vintage detaljima od paladijuma. Vrh naliv pera takođe je kreiran od 14-karatnog zlata.