Kristijano Ronaldo postao najplaćeniji fudbaler u istoriji

Kristijano Ronaldo, 37-godišnji napadač, koji je ove godine dobio Rolls-Royce Dawn za Božić od svoje supruge, sada je potvrdio da se pridružio klubu Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Prema ugovoru, Ronaldo će biti plaćen oko 200 miliona dolara godišnje. Ova plata, koja navodno uključuje komercijalne poslove, bila bi najveća ikada u istoriji fudbala.

Fudbalski tim Al Nassr objavio je fotografiju portugalske zvezde koja drži dres sa brojem 7, opisujući to kao „istoriju u nastajanju“.

„Ovo je potpisivanje koje neće samo inspirisati naš klub da postigne još veći uspeh, već će inspirisati našu ligu, našu naciju i buduće generacije, dečake i devojčice da budu najbolja verzija sebe“, navodi se u objavi. „Dobro došli Kristijano u svoj novi dom, Al Nassr FC.“

Izveštava se da ugovor vezuje Kristijana Ronalda za Al Nassr i Saudijsku Arabiju do 2030. godine. Sve je to deo nastojanja Saudijske Arabije da bude domaćin Svetskog prvenstva 2030.

Kada je igrao za Mančester junajted, 37-godišnjak je donosio kući više od 600.000 dolara nedeljno. Sada će zarađivati više od milion dolara svake nedelje, što je značajan skok u pravom smeru. Sa tim novcem, fudbalska superzvezda neće imati problema da dopuni svoju već zavidnu kolekciju superautomobila.

Podsetimo da Kristijano Ronaldo ima procenjenu neto vrednost od oko 490 miliona dolara, tako da nije iznenađujuće da se u njegovoj garaži nalaze neki od najskupljih superautomobila na svetu. Između ostalih, poseduje Bugatti Centodieci od 8,8 miliona dolara, Ferrari Monza SP1 od 1,8 miliona dolara, McLaren Senna od 1,7 miliona dolara i prilagođeni Mercedes G-Wagen by Brabus.

Bivši igrač Mančester junajteda takođe ima nekoliko Rolls-Royce automobila, uključujući Phantom od 450.000 dolara, Cullinan od 350.000 dolara i Dawn od 350.000 dolara koji mu je nedavno poklonila njegova devojka Georgina Rodrigez.

Luxury Experience