Komšije Bila Gejtsa nisu zadovoljne izgradnjom nove vile od 43 miliona dolara – evo i zašto!

Bil Gejts se sprema da se useli u kuću koju su on i Melinda Frenč Gejts kupili pre nekoliko godina.

Pošto su najavili razvod pre oko godinu dana, luksuzna vila će sada biti pretvorena u Bilov „momački blok“. Bivši moćni par platio je 43 miliona dolara za imanje na obali okeana u San Dijegu.

Osnivač Majkrosofta toliko je željan da se useli i izdradi nešto od temelja, personalizuje svaki deo do poslednjeg detalja jer je, na kraju krajeva, sada samac. Čak i pre nego što se uselio u svoju prostranu vilu na obali okeana od 580 kvadratnih metara, njegove komšije su ga označile kao „smetnju“.

Osnivač Majkrosofta od nule gradi ovu savršenu palatu sa šest spavaćih soba i 4 kupatila. Gejts je srušio podlogu koja je bila u kompletu sa bazenom od staklenih pločica, ognjištem i panoramskim pogledom na Tihi okean da bi sve obnovio prema svojim željama. Sve je demontirano i biće ponovo izgrađeno iz temelja, pod Bilovim nadzorom.

Prema lokalnim izveštajima, milijarder je već dva puta posetio lokaciju u prethodnih nekoliko meseci.

Međutim, ovaj novi početak košta njegove komšije njihovog mira i prema rečima jednog komšije, on je „smetnja“, „pravi veliku buku“, tvrdeći da njihovo dete ne može da spava. Druga osoba je izjavila da je Bil postao "prava smetnja" celoj njihovoj zajednici.

Iako je teško dobiti ovlašćenje za razvoj u tom otmenom kraju, dobijanje dozvola traje godinama i često je praktično nemoguće, nije nemoguće kada ste Bil Gejts.

Uprkos činjenici da je kuća kupljena u martu 2020. godine, radovi su počeli tek pre tri meseca.

"Imovina koju su kupili bila je u divnom stanju, nisam siguran zašto bi želeo da je sruši“, rekao je lokalni prodavac nekretnina.

Nova imovina Bila Gejtsa nalazi se u okrugu Del Mar, međutim, to neće biti njegovo stalno prebivalište, već sezonsko mesto za neženje, prema izvoru.

 

Nova vila sada ima 24-časovno obezbeđenje, koje prati lokaciju dok se gradi. Prema izveštajima, Bilova ekipa želi da kompletna struktura bude završena do avgusta.

 

Čini se da će komšije imati na šta da se žale u danima koji dolaze.