Koliko cenite jedan lajk, pregled ili komentar?

Ako pitate YouTubera po imenu Street Speed 717 – cena koju on mora platiti je optužnica sa 18 tačaka...

Pre nekoliko meseci, ovaj YouTuber objavio je video kao svojim sasvim novim Ram TRX modelom sa 702 konjske snage preskače potok i apsolutno ga uništava, kako bi dobio više poseta svom kanalu, novih pratilaca, lajkova i komentara. Bogati klinci koji uništavaju skupocena vozila kako bi privukli pažnju, postali su praktično već uobičajeni i dosadni – sećate se ruskih ultra bogatih influensera koji su slupali sasvim novi Porsche Taycan, zapalili Mercedes-AMG GT 63 S i bacilli AMG G63 SUV iz helikoptera upravo sa tom svrhom?

Ludi Rus bacio G klasu iz helikoptera

Ipak, po svemu sudeći, američki YouTuber, čije je pravo ime Majk Hisong, uspeo je da na putu ka slavi počini više krivičnih dela snimajući svoj poduhvat. Majkov kanal ima više od 1.1 milion pratilaca, a on je poznat po kreiranju takvih video snmaka – na jednom je preskočio svojim Ford F-150 Raptor modelom jean Hummer, ali sada je zapravo prvi put primećen od strane vlasti zbog svog ludiranja.

Sve za preglede i lajkove: ruski youtuber ponovo uništio vrhunski automobil

Kako Majk kaže, zbog njegovog poslednjeg videa, komisija za ribarstvo iz Pensilvanije pokrenula je optužnicu protiv njega sa 18 tačka, uključujući dve tačke za ometanje vodenog toka, šest za zagađenje, šest za nepravilno odlaganje otpada i četiri zbog kretanja motornim vozilom kroz potok.

Samo u Rusiji: vloger zapalio svoj Mercedes-AMG GT 3

YouTuber je pokušao da opravda svoj poduhvat govoreći da ga je izveo na privatnom posedu i da nije naškodio prirodnom okruženju. Takođe, on tvrdi da iz njegovog vozila ništa nije iscurelo u potok, što bi potencijalno moglo naškoditi ribama: “Plaćam stotine hiljada dolara u porezima bukvalno i ne želim besplatne stvari. Želim samo da me ostave na miru, ali vlast ne može ići protiv sebe. Mislim da zaista pokušavaju da pronađu nešto čime će mi naškoditi, ali im to ne polazi za rukom, jer je sve snimljeno i 1.6 miliona ljudi je pogledalo video”.

Majk trenutno sa svojim advokatima pokušava da izgladi situaciju, a obećava da će se i u budućnosti baviti kreiranjem sličnog sadržaja.