Samo u Rusiji: vloger zapalio svoj Mercedes-AMG GT 3

Tokom godina, bili smo svedoci nekoliko incidenata koji uključuju nezadovoljne vlasnike automobila koji su spremni da odu ekstremno daleko kako bi slavnim brendovima stavili do znanja svoja osećanja…

Jedan čovek iz Indije je koristio magarce koji su vukli njegov Jaguar, vlasnik Maseratija iz Kine polupao je svoj automobil čekićem – a to su samo neke od situacija koje bi definitivno morale da izazovu osećaj stida u velikim brendovima. Ipak, u jednoj stvari se možemo složiti – Rusi su pravi majstori kada se radi o podizanju stvari na novi nivo.

Prošle godine, bogati ruski vloger koristio je helikopter kako bi bacio svoj Mercedes-AMG G63 sa visine od 300 metara kako bi ispoljio svoje frustracije vezane za nepouzdanost SUV modela čija se cena kreće oko 270.000 dolara. Sada, još jedan Rus je odlučio da na čak dramatičniji način ispolji svoje emocije – on je zapalio svoj Mercedes-AMG GT 63 S, tako da je od njega ostao samo pepeo.

Prema navodima, ruski vloger Mikhail Litvin, nije više mogao da podnese borbu sa Mercedes prodajnim salonom u kom je kupio skupoceni kupe sa četvoro vrata. Njegova Mečka imala je brojne probleme otkako je prvi put odvezao kući, pa je završio u servisu čak pet puta. Kako vloger tvrdi, prodajni salon je svaki put odbio da popravi kvar, pronalazeći razne izgovore.

Iz čiste frustracije, vloger je odlučio da se okrene dramatičnim akcijama, kako bi im stavio do znanja kako se tačno oseća. Mikhail je odvezao svoj Mercedes-AMG GT 63 S do mokrog, travnatog polja, polio ga benzinom i spalio. Ono što je posebno interesantno, svoj poduhvat je iskoristio za snimanje dramatičnog video klipa, sa sve dronovima i kinematografskim efektima.

Nakon samo dva dana od postavljanja, njegov video dobio je devet miliona pregleda i skoro milion lajkova. U opisu stoji: “Dugo sam razmišljao šta da uradim sa mojom Ajkulom nakon sukoba sa Mercedesom. Mislim da je VATRA pravo rešenje. To je to… Ovo je kraj.”