Glumac iz "Ratova zvezda" koji je igrao C-3PO zaradio je 850.000 dolara aukcijskom prodajom svog kostima

C-3PO iz univerzuma "Ratova zvezda" je jedan od najprepoznatljivijih filmskih likova svih vremena...

Stoga ne čudi što bi svi imućni fanovi "Ratova zvezda" bili spremni da izdvoje stotine hiljada dolara ako se pojavi pravi rekvizit glave C-3PO. Upravo to se dogodilo! Entoni Danijels, 78-godišnji britanski glumac koji je četiri decenije tumačio ovog droida, nedavno je prodao glavu C-3PO preko aukcijske kuće Propstore Auction. Ovaj izuzetno retki kolekcionarski komad filmskog suvenira prodat je za neverovatnih 843.750 dolara. Prema zvaničnicima Propstore, glava je korišćena u više scena u filmu "Ratovi zvezda: Povratak Džedaja" iz 1983. godine, koji je režirao Ričard Markvand, a napisali Lorens Kasdan i Džordž Lukas.

Identitet kupca koji je platio gotovo milion dolara nije otkriven, ali Propstore tvrdi da je glava C-3PO bila jedina koja se još uvek nalazila u privatnoj kolekciji pre prodaje. Glava je napravljena od fiberglasa i sastoji se od tri odvojena dela koja se međusobno uklapaju. Štaviše, glava ovog previše opreznog protokolarnog droida se osvetljava, što je prilično kul! U intervjuu za The Hollywood Reporter, Danijels je podelio svoju emotivnu vezanost za rekvizit i objasnio razlog zbog kojeg je odlučio da se rastane sa svojim cenjenim posedovanjem. "To nije samo rekvizit koji sam nosio, već je to bio i rekvizit koji bih koristio u intervjuima da se identifikujem", rekao je on. "Ne znate moje lice, ali znate ovo lice."

Danijels je dalje dodao: "Imao sam sve te stvari, gotovo sve je bilo u ormarima, fiokama i na tavanima. Niko to nije gledao, niko to nije cenio, ako hoćete. I bilo je previše dobro da bi se bacilo." Aukcijska kuća je procenila da će glava C-3PO biti prodata za između 500.000 i 1.000.000 dolara. Iako je prodata za gotovo milion dolara, ona nije najskuplji rekvizit iz "Ratova zvezda". Prošle godine, davno izgubljeni model X-Wing iz "Ratova zvezda" postao je najskuplji rekvizit korišćen u serijalu "Ratovi zvezda", prodavši se za 3,13 miliona dolara.

Luxury Experience