Elon Mask gradi sopstveni grad za svoje zaposlene

Izvršni direktor Tvitera planira da izgradi grad oko 88 km izvan Ostina.

Osnivaču Tesle, Elonu Masku nije strano poslovanje u Teksasu. Teslino globalno sedište je u oblasti Ostina, kao i kancelarije kompanije Boring, a objekti SpaceX i Neuralink kampus su u toku. Novi vlasnik Tvitera takođe je kupovao zemljište oko tih imanja u proteklih nekoliko godina, a detalji o obimu njegovih planova za tu oblast tek su počeli da izlaze na videlo.

Prema novom izveštaju, Mask je navodno planirao da razvije grad u kome će živeti njegovi zaposleni, koji planira da nazove Snailbrook (ime maskote kompanije Boring). Tehnološki izvršni direktor navodno je bacio oko na deo okruga Bastrop 88 km izvan Ostina i opisao je taj poduhvat kao „teksašku utopiju“ gde bi njegovi radnici mogli da žive u novijim kućama za jeftinije kirije – sve pod njegovom kontrolom.

Ovo nisu samo nagađanja: grad je navodno već u izgradnji, a lokacija preko puta novih objekata Boring i SpaceX već je opremljena modularnim kućama, bazenom i teretanom. Zvaničnici okruga su odobrili nazive ulica u toj oblasti kao što su “Boring Boulevard,” “Cutterhead Crossing,” i “Waterjet Way.”

Jedna kompanija povezana sa Maskom, Gapped Bass, navodno je podnela papire za izgradnju još 110 domova u oblasti „Projekat Amazing" za šta se udružila sa kompanijom za izgradnju kuća Lennar. A od prošle godine, zaposleni kompanije Boring su navodno već mogli da se prijave za domove koje gradi Mask, sa „kirijama koje počinju od oko 800 dolara mesečno za dvosobni ili trosobni stan“, što je konkurentna cifra za tu oblast.

Luxury Experience