Dres Majkla Džordana iz NBA finala 1998. će se uskoro naći na aukciji

S obzirom da je Sotheby's spreman da vodi aukciju sledećeg meseca, svet će sa nestrpljenjem čekati da vidi ko će potrošiti mnogo novca na deo neverovatne istorije Majkla Džordana.

Memorabilija Majkla Džordana je zlato novog doba. Sve što potiče čak i iz okruženja legende Čikago Bulsa prodaje se po neverovatnim cenama na aukcijama. Sveti crveni dres iz prve utakmice finala NBA lige 1998. mogao bi prema procenama da dobije čak 5 miliona dolara na Sotheby's aukciji.

„Crvena je boja o kojoj ljudi razmišljaju kada pomisle na Majkla Džordana, a ovo je jedini crveni dres sa finala koji se ikada pojavio na aukciji. Ono što dovodi cenu do tako zapanjujućeg nivoa je činjenica da je Džordan nosio ovaj dres tokom finala, a ne samo regularne sezone ili plej-ofa.“

Dres je došao od privatnog kolekcionara - a najveći deo Džordanovih finalnih dresova je u rukama privatnih kolekcionara.  

„Sezona 1997–1998 je možda jedna od najpopularnijih među fanovima Džordana, jer je Majkl dostizao vrhunac svojih sposobnosti dok je istovremeno pokušavao da postigne ono što je shvatio da će mu biti poslednja šansa na NBA šampionatu sa Čikago Bulsima“, rekao je Bram Vakter, šef modernih kolekcionarskih predmeta aukcijske kuće Sotheby's.

Džordanovi dresovi za finale su izuzetno oskudni, a finale 1997–1998 je verovatno najpoželjnije od svih. Predmeti će biti izloženi u Montereju u Kaliforniji od 17. do 20. avgusta da bi se poklopili sa aukcijom RM ​​Sotheby's u Montereju pre nego što se vrate u Njujork, gde će biti izloženi od 6. do 12. septembra.

Luxury Experience