Aukcija koju ne smeju propustiti ljubitelji vintage mode

Online prodaja će trajati od 11. do 25. januara.

Piste pariske Nedelje mode imaju za cilj da ukažu na stilove budućnosti, ali predstojeća Christie’s aukcija posvećena je izgledu iz prošlosti. Online aukcija, koja će se održati od 11. do 25. januara, uključuje 114 komada visoke mode nekih od najplodnijih dizajnera 20. veka, poput Kristijana Diora, Iv Sen Lorana, Karla Lagerfelda i Iber de Živanšija, da spomenemo samo neke.

V.W.S. kolekciju je sakupila porodica koja je bežala od progona ruskog carstva ranih 1900-ih. V.W.S. su inicijali oca porodice, koji ju je vodio od Rusije preko Kine do Francuske, skupljajući usput umetničke, modne i ukrasne predmete.

Komadi datiraju uglavnom iz 1970-ih, 80-ih i 90-ih, dok aukcija ističe veštine raznih modnih velikana, a uključuje koktel haljine, odela i vezene odevne predmete koji obećavaju obilje boja, elegancije i dramatičnosti.

Na aukciji će se naći, između ostalog, ljubičasta baršunasta Chanel haljina iz 80-ih koja je u potpunosti prekrivena biserima (procenjuje se na 6.000 evra) i jakna Yves Saint Laurent ukrašena šljokicama, dragim kamenjem i zlatnom kožom koja je procenjena na 5.000 evra. Kolekcija je bogata i klasičnim komadima poput odela od crnog pliša brenda Givenchy koje datira iz 1979. godine i procenjeno je na 1.200 evra.

Kolekcija će biti izložena u Parizu od 19. do 25. januara. Christie's kaže da će 5 odsto prihoda od aukcije biti donirano Muzeju dekorativnih umetnosti u Parizu.

Luxury Experience