ZVEZDANA PLAŽA - magično mesto na Maldivima

Možete li da zamislite mesto, na kome Zemlja prestaje, a nebo počinje...

Ovog puta smo odabrali jedan kutak na Zemlji, za koji ste sigurno čuli, međutim ono što niste znali je to da na tom mestu možete šetati kao među zvezdama. Vodimo Vas na Maldive.

Maldivska ostrva predstavljaju čarobno mesto na svetu, smešteno u Indijskom okeanu, prepuno beskrajno čistih i predivnih plaža sa najfinijim peskom, koje se ubrajaju među najlepše na čitavom svetu. Kristalno čista voda tirkizne boje i tropske palme koje u vrelim letnjim danima prave hlad na ostrvu, zaista deluju kao pravi raj na Zemlji. Međutim, ono što Maldive definitivno izdvaja od ostalih rajskih destinacija je jedna krajnje neobična pojava koja ovo mesto čini još lepšim i posebnim.

Naime, vetar i talasi sa mora ponekad donesu na plaže i priobalni deo mora milijarde fitoplaktona, koji zbog reakcije koja se događa u njihovim ćelijama odaju plavičastu boju. Ovi mikroorganizmi, obično su prisutni na pučini daleko od obale mora, međutim, kad ih talasi donesu na obalu cela plaža i talasi koji je zapljuskuju svetle prelepom plavičastom bojom. Ovaj fenomen, je poznat pod imenom bioluminiscencija. Imajući u vidu efekat koji ova pojava ostavlja na ljude, može se porediti sa posmatranjem polarne svetlosti na nebu.

Ceo ovaj prizor odaje utisak, kao da hodate po zvezdama ili po beskrajno plavom i nežnom pokrivaču, koji oslikava svaki vaš korak u pesku. U tom trenutku niste sigurni da li ste na javi ili u snu ili ste možda zalutali u neki naučnofantastični film o Zvezdanim ratovima. Nakon ovog doživljaja sigurni smo da ćete svoj život obogatiti dodatnim saznanjem da raj nije nigde drugde, do ovde na Zemlji.

Odmor na ovoj destinaciji možete da rezervišete preko Top Travel Centra. 

Za sve informacije pozovite  +381 11 30 20 200.

My Magic Places