Zašto su Kuril ostrva destinacija koju svaki avanturista mora posetiti

Ovaj arhipelag jedno je od poslednjih mesta koje se može pohvaliti tlom koje nije podleglo ubrzanom, modernom razvoju…

Ljubav prema avanturi i potreba za istraživanjem sveta su ono što nas pokreće kada želimo da se upustimo u iskustvena putovanja. Za ljubitelje jahtinga, jedno takvo putovanje može biti manifestovano kampovanjem na Antarktiku, posmatranjem kitova u norveškim fjordovima ili pecanjem u diviljni Patagonije. Ipak, za sve oni koji su voljni da napuste svoju zonu komfora i ostave je kilometrima iza sebe, Kuril ostrva su idealna opcija. Smeštena na oko 1.200 kilometara severoistočno od Hokaida u Japanu do ruskog Kamčatka poluostrva, ovaj vulkanski arhipelag koji se susreće se Okhotskim morem na zapadu i severnim Pacifikom na istoku, jedno je od poslednjih mesta koje nije potpalo pod uticaj moderne revolucije.

Pejzaž ovog dela sveta dekorisan je devičanskim šumama, kamenitim obalama, širokim rekama i vrhovima koji su pokriveni snegom. Malo dalje južno, tople vode nadomak Puketa, privlače brojne velike jahte sa putnicima koji žele da istraže nešto više od sada već slavnih karipskih ostrva.

Nešto više infrastrukture na ovoj destinaciji nudi vam Lanzarote, koji se nalazi na 136 kilometara od severnog dela Afrike, koji ubrzano postaje destinacija za superjahte. Sunce koje sija tokom čitave godine, egzotični pejzaži i sportovi na vodi nisu jedini razlog za posetu ovom delu sveta. Smešteno na ruti koja povezuje Evropu i Karibe, ovo ostrvo nudi vam mnogo toga što vredi videti.

Kada odlučite da ste spremni da istražite neutabane staze našeg sveta, onda vam definitivno savetujemo da posetite neku od ovih destinacija. Možda ćete upravo tu pronaći ono pravo blago – same sebe.