Siranna je ultra luksuzna destinacija u zalivu Akaba

Upravni odbor NEOM-a otkrio je najnoviji dragulj u kruni održivog regionalnog razvoja – Sirannu.

Smeštena na očaravajućoj obali Akabskog zaliva na severozapadu Saudijske Arabije, Siranna obećava putovanje bez premca gde se elegancija, inovacija i održivost neprimetno spajaju. Ova ekskluzivna destinacija se sastoji od hotela sa 65 soba i 35 ekskluzivnih rezidencija, a sve su dizajnirane da obezbede beskompromisni stil života u skladu sa prirodom.

Siranna je pravo arhitektonsko čudo izgrađeno na neravnom obalnom terenu, sa karakterističnim šestougaonim stubovima koji se ističu i dopunjuju okolne planine i floru. Višeslojni dizajn nudi raznolik i neprekidan pogled na Crveno more, stvarajući vizuelno remek-delo koje oduševljava goste od trenutka kada stignu.

Pristup ovom području je neverovatno iskustvo jer gosti kreću na putovanje vodom kroz prirodne formacije stena, ulazeći u osamljeni zaliv koji vodi do zadivljujućeg ulaza u imanje. Ovaj promišljen dizajn obezbeđuje besprekornu vezu sa prirodnim elementima, postavljajući ton za spokojan i ekskluzivan odmor.

Fokusirano na podsticanje originalnog razmišljanja i opuštanja, odmaralište nudi prepoznatljiv klub na plaži, spa centre i najsavremenije wellness sadržaje za opuštanje posetilaca. Vodeći princip je da se obezbedi utočište gde gosti mogu da pobegnu od buke i smetnji svakodnevnog života, uronivši u šik okruženje gde borave pojedincima koji isto misle.

Za one koji traže dublju vezu sa pejzažom, Siranna nudi krivudave staze za otkrivanje do kojih se može doći pešaka ili jašući. Ove staze vode goste da istraže harmonično mesto susreta mora, planine i vadija, stvarajući impresivno iskustvo koje slavi lepotu prirode.

Siranna je primer NEOM posvećenosti održivom životu i očuvanju. Projekat umanjuje intervencije u prirodi, koristeći promišljene tehnike za očuvanje okolnog pejzaža. Arhitektura odaje počast lokalnom nasleđu, neprimetno se stapajući u susednu planinu, obezbeđujući minimalan ekološki otisak.

Sofisticirane opcije za ručavanje i zabavni sadržaji zadovoljavaju različite ukuse i interesovanja gostiju. Siranna obećava kulinarsko putovanje koje odražava bogatstvo regiona, nudeći gastronomsko iskustvo koje upotpunjuje sveukupno luksuzno gostoprimstvo.

Siranna se pridružuje redovima drugih NEOM destinacija održivog turizma, Leyja i Epicon, koje se nalaze u zalivu Akaba. 

Luxury Experience