Upustite se u čarobnu avanturu vozom koji je dizajnirao Ves Anderson

Da li je ovo apsolutno ostvarenje snova svih ljubitelja filma? Mislimo da je tako.

Pionir luksuznih putovanja i ugostiteljska kompanija Belmond najavila je ekskluzivno partnerstvo sa Vesom Andersonom, tokom kog će on  dizajnirati enterijer voza iz pedesetih godina „Cygnus“ i to u svom prepoznatljivom stilu.

Voz „Cygnus“ koji Anderson dizajnira takođe ima još jednu kinematografsku vezu: prikazan je u filmu Agata iz 1979. sa Dastinom Hofmanom i Vanesom Redgrejv u glavnim ulogama.

„Volim vozove! Često sam imao priliku da u svojim filmovima osmišljam kupee i vagone za vozove - pa sam odmah rekao „da“ ovoj prilici iz stvarnog života, i veoma sam uzbuđen jer mogu da napravim nešto novo, a takođe učestvujem u procesu očuvanja koji prati sve klasične projekte Belmond vozova. Oni održavaju nešto posebno u životu – prenošenje ove ugrožene vrste putovanja u novu zlatnu eru“, kaže Anderson, o saradnji i dizajnu.

Anderson uspeva da pažljivo izbalansira istorijsko očuvanje inspirisano art dekoom, ali sa modernim obrtom. Rad filmskog stvaraoca ovde je nezaobilazan: zamislite njegove prepoznatljive simetrične linije, jedinstvene palete boja i stil Art Nouveau.

On održava generalno zeleni monohromatski izgled sa tkaninom sa zelenim šarama na sedištima, dodajući zeleni tepih i zavese dok ružičasti plafon dodaje malo više zabave enterijeru od tamnog drveta. Zidovi su obloženi sjajnim tamnim drvetom, sedišta su presvučena plišanom tkaninom, a flaše šampanjca stižu u posudama u obliku labuda.

Belmond nudi jedinstveno iskustvo putovanja vozom kroz Veliku Britaniju u velikom stilu. Pored uživanja u prelepim pejzažima i osećaju da ste u pravom filmu, ovo neverovatno iskustvo uključuje večeru u vrhunskom restoranu.