Kamakura - skriveni dragulj Japana

Više slika

Više slika

Kamakura je grad koji se nalazi na ostrvu Hošu. Kamakura je poznata po izolovanosti koju stvara njeno prirodno okruženje i po njenoj istoriji…

Kamakura se prostire na površini od 39, 60 kvadratnih kilometara, a u njoj živi oko 174. 000 stanovnika. Grad je na istoku, severu i zapadu okružen brdima, a na jugu je otvoren prema Sagami zalivu. Do izgradnje modernih saobraćajnica, do Kamakure se moglo doći samo preko uskih prevoja, od kojih su se najvažniji zvali “ Kamakurinih sedam ulaza “.

Kamakura je veoma važna za istoriju Japana. Ovaj grad je u jednom periodu bio prestonica Japana i u njemu je bio smešteno sedište šogunata. Kamakura je u trinaestom veku zapravo bila ogroman grad, tačnije četvrti najveći grad u svetu. Tada je u njoj živelo čak 200 000 stanovnika.

Osim svoje duge istorije, Kamakura svojim turistima nudi prelepe prirodne pejzaže i božanstvene arhitektonske primerke iz 13. veka. Ovo je grad sa velikim brojem kulturno – istorijskih spomenika od izuzetnog značaja. Takođe, Kamakura poseduje i značajne atrakcije koje je čine veoma popularnom destinacijom u Japanu i zbog toga je Kamakura jedan od najbolje ocenjenih gradova Japana na turističkoj mapi.

Ako se odlučite da posetite ovo prelepo i mistično mesto, obavezno obiđite: velikog Budu, Hasaderu -hram sekte Jodo, ostrvo Enošimo, hram Kenčodži, hram Meigecun, hram Tokeiđi, plaže Kamakure, svetilište Zeneru Benten.

Luxury Experience