BEČ - NAJBOLJI GRAD ZA ŽIVOT

Beč je destinacija koja je nadaleko poznata, magični grad ispunjen trenucima luksuza i glamura…

Ove godine, Beč je ponovo proglašen za najbolji grad za život. Uz sve svoje pogodnosti koje uživaju stanovnici ovog grada, on vam nudi idealnu mešavinu imperijalističke tradicije i veoma moderne arhitekture. Kulturnih dešavanja u ovom gradu ima u izobilju, dok znamenitosti, spomenika i kulturne baštine ima na svakom koraku. Njegovi simpatični kafei, vinski podrumi i karakteristični šarm će vas od prvog dama omađijati.

Ovaj grad je nedavno proslavio 150.godina od rođenja poznatog umentika Gustava Klimta, čija je slika “Poljubac” najpoznatije umetničko delo Beča, kao i jedna od najpoznatijih slika u svetu. Ovaj umetnik i njegovi savremenici oblikovali su jedan period Beča i njegove kulture, kako to niko do tada nije učinio.

U zavisnosti od toga da li ćete Beč posetiti na proleće, leto, jesen ili zimu, vaše iskustvo i doživljaj grada bitno će se razlikovati. U toku karnevalske sezone, ovaj grad bude odeven u glamur – u njemu se održava preko 400 balova, izvođenja klasične muzike, degustacije raznih vina i još mnogo toga. Najobičnija šetnja kroz praznične pijace ovog grada tokom zime, pretvoriće se u šetnju kroz simpatični i šarmantni svet iz bajke.

Među najpoznatijim građevinama u ovom gradu su Imperijalna palata i Šonbrun palata. One se izdvajaju među ostalim arhitektonskim zdanjima kao pravi bastioni imperijalističke moći. Kao kontrast, ovaj grad je postao jezgro modernog dizajna. Tokom protekle decenije, živahna i internacionalno renomirana scena dizajna razvila se u Beču. Pratite interesantnu istoriju dizajna u Beču natrag sve do njenih korena u Muzeju Primenjenih Umetnosti ili u Leopold Muzeju.