Vino od milion dolara

Ukoliko ste ljubitelj vina, verovatno vam nije lako da odbijete čašu finog Cabernet Sauvignona, dok je jedan gospodin ovu priču preneo na sasvim novi nivo…

Gospodin o kom govorimo zove se Don Stajner i kupio je veličanstveni The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon po rekordnoj ceni, tokom humanitarne aukcijske prodaje, održane u Nju Orleansu.

Vino o kome se radi postao je najskuplje svoje vrste ikada prodato na aukciji, budući da je dostiglo cenu od čak milion dolara. Prema navodima, grožđe koje se koristi za proizvodnju ovog fina je dobijeno iz Kumbsvil dela Nape, gde se nalazi rezidencija Glass Slipper Vineyarda.

Komentarišući ovu prodaju, Džesi Kac, osnivač The Setting Wines, izjavio je: “Velika je čast postaviti svetski record za najskuplju flašu vina ikada prodatu i sakupiti milion dolara za povod koji je toliko blizak mom srcu”.

Potom je dodao: “Znajući koliko će dece imati bolji život zbog ove jedne flaše podseća nas zašto smo osnovali The Setting Wines. I dalje ne verujem da se ovo stvarno dešava”. Kac, koji je proizvođač fina iz Sonome, takođe je osnivač Montage Healdsburg i druga dva vinska brenda – Aperture Cellars i Devil Proof.

Šestolitarska flaša Cabernet Sauvignona prodata je kao deo aukcije, kako bi se sakupio novac za fondaciju šefa Emeril Lagasea. I dok flaša vina od milion dolara više nije dostupna, možete kupiti njene varijacije od 750 ml, čija cena iznosi 185 dolara.

Luxury Experience